Оправдаха Toni Cetinski за произшествието, в което загина мъж

Оправдаха Toni Cetinski за произшествието, в което загина мъж

След две години в очакване на присъдата си, днес Toni Cetinski (50) беше оправдан по делото за пътното произшествие, в което загина 62-годишен мъж. Според обвинението, на 3 ноември 2017 година хърватският певец е управлявал автомобила си с несъобразена скорост, при което е прегазил лежащия на пътя Ibrahim Kevljanin. Загиналият мъж е бил в лошо здравословно състояние и пиян – с 3,46 промила алкохол в кръвта.

За оправдателната присъда решаващо е било становището на вещото лице по делото, според което произшествието е нямало как да бъде избегнато от когото и да било, дори при минимална скорост на автомобила. Улицата, на която се случва трагедията, е много тясна и по нея няма как да се шофира с висока скорост. Освен това загиналият мъж е лежал на пътя точно след завой, което прави избягването на инцидента невъзможно. Решението на съда е окончателно.

– Движех се много бавно, все едно излизах от паркинг. Завих наляво и веднага след завоя усетих, че нещо се случи под автомобила. Спрях веднага и слязох от колата. Погледнах отдолу, но в първия момент не видях нищо. След това погледнах пак от друг ъгъл и видях това, което най-малко очаквах – човек. Тази гледка ще остане запечатана в съзнанието ми за цял живот – каза Toni Cetinski след злокобния случай.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
НАПИШИ КОМЕНТАР