Tijana Dapčević: Певица, актриса и водеща

Tijana Dapčević

Поп певицата Tijana Dapčević присъства на естрадата от доста години. Родена е в Скопие, но живее и твори в Сърбия, тъй като е омъжена за сръбски бизнесмен.

Преди да заплува в музикалните води, още от тийнейджърските си години Tijana работи като радиоводещ. След радиото тя започва като водеща и в телевизията, а с пеене започва да се занимава по-късно. Свири на чело.

Певицата твърди, че сцената вече ѝ липсва много. За първи път от доста време публиката я видя в мюзикъла „Veselo devojačko veče“, който беше изигран премиерно на 23 декември в „Kombank dvorana“. Присъстващите имаха възможността да се насладят на хитове от времето на бивша Югославия.

В мюзикъла Tijana играе ролята на Marina, нещастна в любовта жена, която има зад гърба си два провалени брака и е самотна майка. Мрази всичко от мъжки род и помага на своите приятелки, с които се намира на моминско парти.

На въпроса как е преминало нейното моминско парти, Tijana отговаря през смях:
– Омъжих се преди 22 години в Сомбор. Не съм имала моминско парти, тъй като същия ден като водеща бях на записи до късно. Вечерта след снимките, заедно с моите ортаци – фризьорът, стилистът и гримьорът отпътувахме за Сомбор. Така че моето моминско парти мина в автобуса.

Tijana Dapčević – „Преспав“

У нас певицата е известна като шефката на пансиона, германката Ула Брикман Бузалевска, от македонския комедиен сериал „Преспав“. През последните години Tijana живее по релацията Сърбия – Македония заради снимането на сериала. Снимките на 6-ия сезон на ситкома са приключили, а вече е написан сценарият и за 7-ми сезон.

Иначе Dapčević е от онези певци, които записват по един сингъл годишно. Миналата година това беше песента „Slepa ljubav“, а тазгодишната вероятно ще бъде записана до края на годината.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар