Tereza Kesovija след 25 години гостува в сръбска телевизия

Tereza Kesovija гостува снощи в „Radio-televizije Vojvodine“ за пръв път след 25 години и даде интервю, в което обяви двата си концерта, предстоящи през януари – в новосадската зала „Spens“ и в белградския център „Sava“. Tereza каза, че е дошла в Сърбия заради хората, които я обичат и искат да я чуят и е крайно време да се забрави миналото.
Още преди известно време, когато за пръв път обяви, че ще пее в Сърбия, певицата разбуни духовете в Сърбия и Хърватска, тъй като навремето беше направила изявление, че никога няма да стъпи в тази държава.

Tereza Kesovija

Така, в момента, в списъка на онези, които не смятат да пеят, където не са добре дошли, са Ceca Ražnatović, Bora Đorđević, Oliver Dragojević и Mišo Kovač.

– Когато правих концерта в Белград, поканих всички, които искат да ме чуят, да дойдат, тъй като Сърбия и Белград са отворени за всички, за разлика от Загреб, например. Затова там не съм била и няма да бъда никога. Проблемът е в медиите, които цензурират нашите певци. Имах лошия опит с едно интервю, което дадох за TV “Nova“ и беше забранено за излъчване. Техните певци винаги са добре дошли при нас, а ние там – не – каза Svetlana Ražnatović за “Alo“.

Фронтменът на “Riblja čorba“ Bora Đorđević, също не иска да гостува в Хърватска. Когато група “Colonia“ трябваше да пее в Белград, Đorđević каза:
– Малък е център „Sava“, колкото ние имаме предатели.

Не само сръбските певци не искат да ходят в Хърватска. Oliver Dragojević също беше категоричен:
– Никога няма да отида в Белград да правя концерт и ще удържа на обещанието си.

– Когато Severina напълни “Beogradska arena“, мениджърът Raka Marić ми каза, че аз мога пет такива зали да напълня. Но това не е за мен – изяви Mišo Kovač неотдавна.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
 • Tereza Kesovija на обяд с МакронTereza Kesovija на обяд с Макрон

  Tereza Kesovija беше между поканените лица на официалния обяд с Еманюел Макрон по време на скорошното му посещение в Загреб по покана на хърватския премиер. […]

 • Tereza Kesovija – нов албум „Oči duše”Tereza Kesovija – нов албум „Oči duše”

  След 55 години успешна кариера и 9 години дискографска пауза Tereza Kesovija (77) постави короната върху своето музикално творчество, издавайки своя последен студиен албум „Oči […]

 • Tereza Kesovija в болница заради сепсисTereza Kesovija в болница заради сепсис

  Преди три месеца докторите поставиха на хърватската певица Tereza Kesovija диагноза натравяне на кръвта. От четири дни Kesovija вече е в болница. Не за първи […]

КОМЕНТАРИ
 1. olyrenon каза:

  браво Тереза!!!
  макар и на 72 това е най-великата югославска певица от време оно та до днес. фолкаджийките могат само да коленичат пред нея!
  и пред Лили Иванова…!!!
  здраве и дълголетие за вас!

Вашият коментар