Tereza Kesovija на обяд с Макрон

Tereza Kesovija

Tereza Kesovija беше между поканените лица на официалния обяд с Еманюел Макрон по време на скорошното му посещение в Загреб по покана на хърватския премиер.

Tereza не е популярна само в Хърватска. Тя е легенда и във Франция, и носител на френския Орден на честта в сферата на изкуството. Kesovija живее във Франция през 60-те и 70-те години на миналия век и там гради завидна кариера.

Tereza Kesovija

Успехът ѝ започва през 1965 година, когато изпява „La Chanson de Lara“ от филма „Доктор Живаго“. Докато живее и работи във Франция, Tereza си сътрудничи с популярни звезди като Серж Лама, Тино Роси, Жилбер Беко и Рита Павоне.

Хърватската естрадна дива е пълнила парижката зала „Олимпия“ четири пъти. Запознала се е с няколко френски президенти, а сега и с Макрон.

След обяда Tereza изпя без микрофон своята „Larina pjesma“ („La Chanson de Lara“ на сърбо-хърватски).

– Това стана в самия край на обяда, когато шефката по протокола ме помоли да я последвам. Отведе ме до мястото, където седяха Пленкович и Макрон. Поздравих го на френски с добре дошъл в Хърватска и му казах, че ще му изпея песен, написана от французин и която аз съм изпяла първа в света. Макрон беше въодушевен и когато свърших песента, ми стисна ръката и каза: „Мерси! Трябва да дойдете в Париж! Каня Ви. Когато дойдете, ще бъдете мой почетен гост на вечеря“ – разказа Tereza.

– Това е прекрасна покана, която приех с радост. Дали ще отида? Няма нищо невъзможно. Всичко е в Божиите ръце. Предполагам, че Андрей (така наричам нашия премиер, тъй като се познаваме отдавна) ще върне визитата в Париж и ще ме покани да отида с делегацията – допълни Tereza Kesovija.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Tereza Kesovija – нов албум „Oči duše”Tereza Kesovija – нов албум „Oči duše”

    След 55 години успешна кариера и 9 години дискографска пауза Tereza Kesovija (77) постави короната върху своето музикално творчество, издавайки своя последен студиен албум „Oči […]

  • Tereza Kesovija в болница заради сепсисTereza Kesovija в болница заради сепсис

    Преди три месеца докторите поставиха на хърватската певица Tereza Kesovija диагноза натравяне на кръвта. От четири дни Kesovija вече е в болница. Не за първи […]

  • Tereza Kesovija представи автобиографията сиTereza Kesovija представи автобиографията си

    Хърватската музикална дива Tereza Kesovija представи в петък в Дома на културата във Велика Горица автобиографията си „To sam ja“. Да слушат славната певица на […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар