Сръбски телеком спонсорира Dino Merlin?!

Докато сръбската представителка на Евровизия, Nina Radojčić, още търси спонсори за съревнованието, което предстои следващия месец, сръбска телекомуникационна компания в Босна и Херцеговина, дъщерна фирма на „Telekom Srbija“, ще поддържа босненския кандидат Dino Merlin, известен с антисръбските си изказвания и откритата поддръжка на Alija Izetbegović по време на войната през 90-те години.
Освен спонсорирането му на европейския конкурс за песен, компанията „M:tel BiH“ е избрала Dino и за рекламирането на един от своите пакети.

Dino Merlin

Да припомним, че Merlin беше привърженик на „зелените баретки“ и явно подкрепяше мюсюлманските военни акции, като това претвори и в песента „Vojnik sreće“, заедно с изявите си, че „сърбите са болен народ“, и че никога няма да пее в Сърбия.

От „M:tel BiH“ отказаха да коментират антисръбското поведение на Merlin, но обясниха, че миналата година са спонсорирали босненския представител на Евровизия, група „Regina“, и са решили и тази година да го направят, още преди да е било ясно кой ще се състезава за Босна и Херцеговина.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар