Сръбски телеком спонсорира Dino Merlin?!

Докато сръбската представителка на Евровизия, Nina Radojčić, още търси спонсори за съревнованието, което предстои следващия месец, сръбска телекомуникационна компания в Босна и Херцеговина, дъщерна фирма на „Telekom Srbija“, ще поддържа босненския кандидат Dino Merlin, известен с антисръбските си изказвания и откритата поддръжка на Alija Izetbegović по време на войната през 90-те години.
Освен спонсорирането му на европейския конкурс за песен, компанията „M:tel BiH“ е избрала Dino и за рекламирането на един от своите пакети.

Dino Merlin

Да припомним, че Merlin беше привърженик на „зелените баретки“ и явно подкрепяше мюсюлманските военни акции, като това претвори и в песента „Vojnik sreće“, заедно с изявите си, че „сърбите са болен народ“, и че никога няма да пее в Сърбия.

От „M:tel BiH“ отказаха да коментират антисръбското поведение на Merlin, но обясниха, че миналата година са спонсорирали босненския представител на Евровизия, група „Regina“, и са решили и тази година да го направят, още преди да е било ясно кой ще се състезава за Босна и Херцеговина.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Dino Merlin: Нов сингъл „Mi“ Dino Merlin: Нов сингъл „Mi“

    В четвъртък вечерта, 29 октомври, Dino Merlin представи първия си сингъл „Mi“ за предстоящия нов албум. Това ще бъде 12-ят студиен албум на босненския певец, […]

  • Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”? Vesna Zmijanac и Dino Merlin отново записват дуета „Kad zamirišu jorgovani”?

    Говори се, че сръбската фолк звезда Vesna Zmijanac и босненският музикант Dino Merlin ще направят римейк на хита си от 1988 година, с нов аранжимент […]

  • Голям концерт на Dino Merlin на „Koševo“ Голям концерт на Dino Merlin на „Koševo“

    От понеделник започва продажбата на билетите за големия концерт на Dino Merlin на сараевския стадион „Koševo“, насрочен за 25 юли. Засега турнето, чрез което Dino […]

НАПИШИ КОМЕНТАР