Солзи прават златен прстен

Тоше Проески » Текстове

Toše Proeski

Ке ти кажам тајно, една вистина
ништо не е трајно, па ни љубовта.
Оди не се враќај веќе никогаш,
јас ќе најдам начин да заборавам.

Ти си како река, брзаш некаде
а јас уште чекам нешто повеќе.
Сакам да си среќна, да се радуваш,
јас ќе најдам начин да заборавам.

Солзи прават златен прстен
мојот проштален дар.
Да те чува дури патуваш
место мене да те допира.


Виж още:
 • Среќна ли си ти Среќна ли си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам […]

 • Казна моја си ти Казна моја си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, […]

 • Боже, чувај ја од зло Боже, чувај ја од зло

  13 септември 2010

  Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел […]

Напиши коментар