Snežana Đurišić: Половин век успешна кариера

Легендарната сръбска певица Snežana Đurišić (59) ще отбележи 50 години кариера с голям самостоятелен концерт в „Sava centar“ на 17 април. Подготвила е на публиката изненади и специални гости, които засега запазва в тайна.

Snežana Đurišić: Половин век успешна кариера

Snežana има издадени повече от 20 албума и 30-ина сингъла, записала е няколкостотин песни, измежду които са и прочутите хитове „Lepi moj“, „Mala soba tri sa tri“, „Kleo se, kleo“, „Odakle si, sele“, „Kiše“, „Srna i jelen“, „Pričaj mi, pričaj“… С таланта, качеството и популярността си си спечели прякора „кралица на народната музика“. Носител е на много награди и признания, но най-скъпо ѝ е това на публиката, което трае вече половин век.

Кариерата си започва необичайно още като дете. За първи път запява пред хора едва на 7 години в едно заведение край Кральево и от този момент разбира, че това ще бъде нейният път в живота, за което заслуга има и самият Tito. Първата си плоча записва на 9 години, като поводът за това е спечелената от нея първа награда от конкурс за млади таланти на тогавашна Югославия.

Певицата споделя, че никога в десетилетната си кариера не се е изморила от пеенето. И не само не се е изморила, а изглежда работи и по нещо ново, което обаче отказва да открие.
– Мога да кажа, че съм много близо до реализацията на една от неосъществените си мечти, но всичко с времето си – каза завоалирано Snežana Đurišić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар