Скандал в Македония: Изборът за представител на Евровизия е нагласен

Победителят от първото издание на „X factor“ в Македония, Danijel Kajmakoski, ще представя страната си на предстоящата Евровизия 2015 във Виена. С песента „Esenski lisja“, в конкуренция с още 19 изпълнители, младият македонски талант победи в сряда вечерта на фестивала в скопската „Metropolis Arena“, с което си спечели участие на европейския конкурс за песен.

В пресата обаче веднага писаха за съмнение относно коректността на резултатите от телефонното гласуване. Полицията е претърсила две места в Скопие, при което са открити хора с повече от 2 500 СИМ карти на три мобилни оператора, от които са изпращани СМС-и.

Най-голям брой гласове на публиката и журито получи Danijel Kajmakoski, а това му донесе първо място и награда от 20 000 евро. На второ място с песента „Brod što tone“ се класира сестрата на Tijana Dapčević, Tamara Todevska, с което си заработи 15 000 евро, а на трето е Evgenija Čančalova-Egi с композицията „Da te ne volim“ и 10 000 евро. Паричните награди са осигурени от Министерството на културата.

Македонската радио и телевизия (MRTV), организатор на фестивала в Скопие, се разграничи от скандала:
– Максимално сме се защитили от евентуални измами. От един телефонен номер можеше да се гласува само веднъж.

Скандал в Македония: Изборът за представител на Евровизия е нагласен


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар