Скандал на Евровизия 2015

Гласуването на тазгодишната Евровизия не мина без проблеми. При обявяване на крайните резултати бе съобщено, че точките, дадени от Черна Гора и Македония, са въз основа само на гласуването на публиката, без зачитане на мнението на професионалното жури, макар че по регламент тежестта е 50 на 50. Изключването на журито от тези две държави ще бъде тема за разговор при срещата на референтната група през юни.

Евровизия 2015

Победител в песенния конкурс тази година е Швеция. Ако както досега класирането зависеше само от СМС-те на зрителите, победител щеше да бъде Италия. Много изненадващ тази година е резултатът на страната-домакин, Австрия. Тя, а също и Германия, не получиха по нито един глас в своя полза.

От ex-yu държавите в крайното класиране Сърбия се нареди на 10-то място, а Черна Гора и Словения съответно на 13-то и 14-то място. Македония, както вече писахме, не можа да се пребори за участие на финала.

Но въпреки променения регламент за гласуване Сърбия би запазила 10-та си позиция и в единия и в другия случай. Ако зависеше само от СМС-те на зрителите Черна Гора щеше да е на 18-то място, а Словения на 19-то.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар