„Šest sati do neba“: Документален филм за Toše Proeski (видео)

Тоше Проески » Новини

Toše Proeski, една от най-големите звезди на територията на бивша Югославия, загина на 16 октомври 2007, а сега е направен документален филм за неговите живот, успех и трагедия.

„Šest sati do neba“: Документален филм за Toše Proeski

Когато се появи новината за тежката катастрофа, мнозина от почитателите на певеца се надяваха това да е само неуместна шега, но съмненията изчезнаха с първите снимки на смачканото возило с надпис „Toše“.

Любовта към музиката бележи неговия път още от детството му. Първото излизане на Toše пред публика е едва на 11 години, на детския фестивал „Zlatno slavejče“.

След няколко години талантът му е забелязан от популярния македонски композитор Grigor Koprov. С него записва три песни – „Usne na usnama“, „Sunce u tvojoj zlatnoj kosi“ и „Tvoji poljupci na mojim bijelim košuljama“, станали големи хитове.

След това всичко се случва много по-бързо от очакваното. В периода 1999-2002 Proeski издава два албума, с които привлича вниманието на медиите и обществото. Редовен гост е в най-гледаните телевизионни предавания. Музикалният му талант не остава скрит и в останалите балкански държави, а кариера му се движи във възходяща линия.


Виж още:
 • Toše Proeski получава улица в Сърбия Toše Proeski получава улица в Сърбия

  21 ноември 2019

  Един от най-добрите певци на Балканите, покойният Toše Proeski, ще се сдобие с улица на неговото име в село Ябука. В селото живеят голям брой […]

 • Днес Toše Proeski би навършил 37 години Днес Toše Proeski би навършил 37 години

  25 януари 2018

  Ако не беше загинал в тежката катастрофа, днес Toše Proeski щеше да отпразнува 37-я си рожден ден. Роднини, приятели и почитатели отрупаха скромния гроб на […]

 • Нови твърдения: Toše Proeski е убит Нови твърдения: Toše Proeski е убит

  24 март 2017

  Toše Proeski загина в катастрофа преди почти 10 години, но догадките около неговата смърт не спират. В злокобната сутрин зад волана е негов приятел и […]

Напиши коментар