„Šest sati do neba“: Документален филм за Toše Proeski (видео)

Toše Proeski, една от най-големите звезди на територията на бивша Югославия, загина на 16 октомври 2007, а сега е направен документален филм за неговите живот, успех и трагедия.

„Šest sati do neba“: Документален филм за Toše Proeski

Когато се появи новината за тежката катастрофа, мнозина от почитателите на певеца се надяваха това да е само неуместна шега, но съмненията изчезнаха с първите снимки на смачканото возило с надпис „Toše“.

Любовта към музиката бележи неговия път още от детството му. Първото излизане на Toše пред публика е едва на 11 години, на детския фестивал „Zlatno slavejče“.

След няколко години талантът му е забелязан от популярния македонски композитор Grigor Koprov. С него записва три песни – „Usne na usnama“, „Sunce u tvojoj zlatnoj kosi“ и „Tvoji poljupci na mojim bijelim košuljama“, станали големи хитове.

След това всичко се случва много по-бързо от очакваното. В периода 1999-2002 Proeski издава два албума, с които привлича вниманието на медиите и обществото. Редовен гост е в най-гледаните телевизионни предавания. Музикалният му талант не остава скрит и в останалите балкански държави, а кариера му се движи във възходяща линия.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар