Събор на духовата музика Гуча 2012 (6-12 август)

Остават броени часове до началото на 52-я фестивал на духовата музика Гуча 2012. Съборът ще бъде открит в понеделник, 6 август, от 10 часа. Под звуците на химна на събора „Sa Ovčara i Kablara“ знамето ще вдигне оперната дива Radmila Bakočević, родом от Драгачево.

Както обяви Adam Tadić, директор на Центъра за култура, спорт и туризъм в Гуча, основните мероприятия ще бъдат последните четири дни.

В четвъртък ще бъде съревнованието „Virtuozi trube“ – между 12 оркестъра от целия свят, а после следват концерти на Dejan Petrović и европейската DJ звезда Shantel.

В петък от 23 часа е традиционният нощен концерт на финалистите на събора. В събота от 21 часа е финалното съревнование, а по време на заседаването на журито ще пее Miroslav Ilić.

В последния ден на събора е концертът на сръбската фолк звезда Svetlana Ceca Ražnatović, както и на оркестъра на Dejan Lazarević. Организаторите обявиха, че за този концерт билетите ще струват символичните 300 динара, а всички останали мероприятия по време на събора са безплатни.

За информация на онези, които ще посетят Гуча, порция от традиционното драгачевско сватбарско зеле ще бъде около 250 динара, килограм свинско – 900, а агнешко – от 1 300 до 1 500 динара. Бирата ще струва около 200 динара.

Събор на духовата музика Гуча 2012 (6-12 август)


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар