Sabina превръща семейната къща в музей, в чест на покойния Sinan Sakić

Sabina превръща семейната къща в музей, в чест на покойния Sinan Sakić

Вдовицата на Sinan Sakić, Sabina, планира да преобразува в музей семейната им къща в Лозница, в чест на покойния си съпруг. Там той е прекарвал най-дълго време, докато беше жив.

– След концерта на „Tašmajdan“ отидохме в Тузла, където разбрахме диагнозата на Sinan. След това се върнахме в Лозница и един ден, докато си пиехме кафето на терасата, си говорихме кой да наследи къщата. Той каза, че трябва да остане на Alen, а аз му предложих да я превърна в музей. Обещах му и щях да го направя, дори да беше останал жив. Ето, сега ще го изпълня. Вече съм подготвила документите, трябва всичко да регистрирам в Белград, след което ще премина към реализацията – каза Sabina.

Sabina превръща семейната къща в музей, в чест на покойния Sinan Sakić

– Този музей ще бъде един малък културен център, където младите звезди ще могат да идват в определени дни, да свирят на пианото и да пеят песните на Sinan. Той имаше две пиана. Едното е тук в Белград, но ще го занеса в Лозница. Другото, златното, му го подарих за рожден ден. Ще има и вечери на поезията, изложби. Естествено ще бъдат изложени и албумите на Sinan, касети, награди. Квадратурата на къщата е голяма и смятам, че е идеална за това, което съм замислила. Ще основа и фондация с името „Животът не трябва да спира“, с цел да помагаме на болните и най-вече на децата – добави госпожа Sakić.

Освен това тя, заедно със съседите, е подела инициатива да кръстят на легендарния сръбски певец улицата, на която са живели.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар