Šaban Šaulić: Присъда за катастрофата до пролетта?

Šaban Šaulić: Присъда за катастрофата до пролетта

Делото срещу турския гражданин, причинил смъртта на Šaban Šaulić и Mirsad Kerić, е насрочено за 20 януари 2022 година, почти три години след трагичния инцидент. На Alsin Levent е повдигнато обвинение за предизвиканата на 17 февруари 2019г. катастрофа, в която загинаха сръбската легенда на народната музика и неговият клавиатурист.

Според написаното в немските сайтове, съдебният процес ще бъде затворен за обществеността и ще се води при засилени мерки за сигурност, както в сградата на съда, така и извън него.

– Поради големия обществен интерес, но и заради пандемичната обстановка, ще бъде забранено всякакво събиране на хора, а достъп до съда ще имат само засегнатите страни, тоест членовете на семейството – каза говорителят на Окръжния съд в Гютерсло. – Тъй като делото беше отлагано многократно заради пандемията, очаква се всички доказателства да бъдат представени в най-кратък срок, а присъдата да е готова най-късно до пролетта на следващата година.

Да припомним, че возилото, управлявано от Alsin, се е врязало отзад в автомобила, в който са пътували Šaban Šaulić и неговите сътрудници. Обвиняемият е шофирал без шофьорска книжка, под въздействие на алкохол и с превишение на позволената скорост от 80 км/ч.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар