Šaban Šaulić строил без разрешително

Сръбският певец Šaban Šaulić и съпругата му Gordana попаднаха под ударите на закона, след като в края на миналата година бяха посетени от строителни инспектори. Те предписаха събаряне на обекта, в който семейството планираше да се пренесе от апартамента във Врачар, Белград. Gordana, която се води инвеститор на обекта, е внесла жалба против събарянето, затова то още не е започнало, но работата по строежа е прекратена.

През юли миналата година госпожа Šaulić е получила разрешение за ремонтна дейност по къщата – подмяна на покрива, олуците, измазване на фасадата, направа на хидро- и топлоизолация. При проверка на строителния инспектор е констатирано, че сградата е разширена без разрешение – височината на тавана е увеличена от 1.40 на 2.90, тоест добавен е етаж на къщата, както и е достроен гараж. Според предписанието на строителния надзор, в 5-дневен срок семейство Šaulić трябваше да върне обекта в предишното му състояние, което те обжалват.

Šaban Šaulić не е единственият от света на естрадата, който си е позволил да строи неправомерно. Преди пет години същите проблеми имаше и Goran Bregović, който строеше без разрешително цели четири обекта.

Šaban Šaulić строил без разрешително


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар