Изминаха 14 години от смъртта на Toše

Изминаха 14 години от смъртта на Toše Proeski

Популярният македонски певец Toše Proeski изгуби живота си на 26 години на 16 октомври 2007г. в жестока катастрофа на автомагистрала в Хърватска. Вестта за неговата смърт потресе целите Балкани, а дори 14 години по-късно мнозина не могат да се примирят с тежката загуба.

Всяка година многобройните колеги на Toše отбелязват поредната годишнина от смъртта му с емоционални постове в социалните мрежи, а малцина знаят, че една от колежките му и близка приятелка, македонската певица Elena Risteska, е последната, която се е чула с Toše преди злокобното пътуване.

Веднъж пред медиите тя каза, че в техния последен разговор Toše сякаш е предчувствал, че нещо ще се случи:
– Много се обичахме като личности. Винаги разговаряхме дълго за всичко, дори ми се обади от Австралия. Също така разговаряхме и тази злокобна вечер, преди отпътуването му за Хърватска, и все още твърдя, че той усети, че нещо ще се случи. В края на разговора ни каза, че ще се видим след няколко дни и въздъхна дълбоко, добавяйки: „Ако е дал Господ“.

– Тогава не ми направи впечатление, докато на следващия ден не се събудих и разбрах, че е загинал. Когато майка ми ми съобщи с недоверие, знаех, че е истина – допълни Risteska и добави, че след смъртта на Toše Proeski не е имало нито един неин концерт, в който да не е изпяла поне една негова песен.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар