Проектът „Kad bi bio Bijelo dugme“

Alen Islamović и Mladen Vojičić Tifa тези дни в Белград подготвят новия албум “Trilogija” в сътрудничество с Aleksandar Milić Mili. Бившите певци на “Bijelo dugme” са пълни с ентусиазъм, а Alen твърди:
– Ще свалим фолка от трона, на който стои вече две десетилетия. И Tifa и аз смятаме, че имаме сили да покажем нещо ново. Ще видите: комбинацията Miligram, Tifa и Alen ще върне отново рока на Балканите. Музиката, която написа Mili направо минава през тялото като ток. Това ще бъде новото „Bijelo dugme“ на 21-ви век. Marina Tucaković ще покаже в този албум, че е номер едно. Тя ще навлезе в територия, в която не е била досега, пишейки текстове за двама певци, които са пели най-тежкия хевиметъл по тези земи и най-добрите творби на Goran Bregović – от поп-рок до фолк хитове.

Kad bi bio Bijelo dugme

Тримата певци на легендарната група, Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa и Alen Islamović се разделиха след завършването на проекта „Kad bi bio Bijelo dugme“. Islamović и Tifa ще продължат сами и ще пеят под името „Kad smo bili Bijelo dugme“. Željko Bebek разбрал за това съвсем случайно и не крие разочарованието си:
– Малко е са каже, че съм изненадан. Шокиран съм. Никой не ме е уведомил и случайно разбрах, че Tifa и Alen ще правят концерт под новото име в Целе (Словения) на 25 декември.

И макар че, между тримата отдавна не цъфтят рози, противоречията са кулминирали, когато Bebek отказал да запише с Tifa и Alen ново CD под името на група „Bijelo dugme“. Той е категоричен, че никой не може да напише за тях песен по-добре от Goran Bregović, а и самият Brega вече не може да го направи, тъй като е навлязъл в други води.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • „Bijelo dugme – Box set deluxe“„Bijelo dugme – Box set deluxe“

    Големият юбилей, четири десетилетия от издаването на първия албум на „Bijelo dugme“, ще бъде отбелязан на 14 ноември в Сараево и в „Grand Casino“ в […]

  • Биография на група „Bijelo dugme“Биография на група „Bijelo dugme“

    Биографичната книга на емблематичната югославска рок група „Bijelo dugme“, със заглавието „Šta bi dao da si na mom mjestu“, кръстена на едноименния им албум от […]

  • Четиридесет години „Bijelo dugme“Четиридесет години „Bijelo dugme“

    Изминаха 40 години, откакто босненската група „Bijelo dugme“ издаде първия си албум със заглавието „Kad bi’ bio bijelo dugme“. Кариерата им е повече от успешна, […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар