Признанието на „Vesti“ за Šaban, Ceca, Čola и Neda

» Любопитно

След месец гласуване и по традиция читателите на книжното и електронното издания на „Vesti“ избраха най-добрите на естрадата за 2013 година.

Според гласуването и на певците и на читателите, за най-добър фолк певец е избран Šaban Šaulić, най-добра фолк певица е Ceca Ražnatović, докато най-добра песен е „Žal“, в изпълнение на Šaban Šaulić.

В категорията Забавна музика титлата най-добър певец на годината и този път отнесе Zdravko Čolić, когото посочиха и публиката и колегите му. С неотдавна издадения албум „Vatra i barut“ Čola още веднъж показа, че е без конкуренция на територията на бивша Югославия, както и в диаспората. Признанието за най-добра поп певица, отново и от колегите и от читателите, отиде при Neda Ukraden.

Що се отнася до най-добрата поп песен на 2013, певците избраха парчето „Slučajno“ на Saša Kovačević, докато читателите са харесали най-много „Milion dolara“, в изпълнение на Ana Nikolić и Nikolija Jovanović (дъщерята на Vesna Zmijanac).

Все пак да не забравяме, че трябва да отдадем заслуженото не само на изпълнителите, а и на авторите на песните-победителки.

Neda Ukraden


Виж още:
 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

 • Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха

  11 май 2016

  Снощи в „Глобен арена“ в Стокхолм се състоя първият полуфинал на Евровизия 2016. От 18 държави, колкото се състезаваха вечерта, за големия финал на 61-то издание на европейския песенен конкурс се класираха 10. Това са […]

Напиши коментар