Преди се ценеше музиката, а днес кой носи гащи

eurovision

В далечната 1990 година Загреб беше домакин на Евровизия, където се нареди на 7 място с песента на Zrinkо Tutić „Hajde da ludujemo“. Домакинството на Хърватска беше, благодарение на победата предната година на група „Riva“ и песента „Rock me baby“.

От тогава минаха 20 години, а за тези добри стари времена си спомня славният певец и музикант Zrinko Tutić, чиято песен „Hajde da ludujemo“ с веселото изпълнение на Tajči победи на Jugovizijа и представи Югославия на Евровизия, заемайки престижното 7 място.
– Тогава ситуацията в Загреб беше много забавна. Очакваше се намален интерес към музиката, но заради домакинството трябваше да пишем песни – все пак това е голяма чест и признание към хърватската забавна музика. Но оттогава всичко се промени. Преди повече се ценеше музиката. Някога хората и медиите се интересуваха от песните и изпълнителите, а днес всичко се свежда до това кой носи гащи и на кого какво му се вижда. Вече никой не се интересува, че някой със своята музика е постигнал успех. Тогава се ставаше известен въз основа на работата ти, а днес си известен, ако се появиш в някое риалити шоу или ей така да се показваш без причина в медиите – каза Tutić и си припомни старите си успехи, когато негови песни са представяли Югославия и Хърватска на Евровизия.
Zrinko_TuticСтава дума за „Željo moja“ в изпълнение на Doris Dragović, „Hajde da ludujemo“, изпята от Tajči и „Sveta ljubavi“ – от Majа Blagdan.

– Спомнете си само как „Novi fosili“ спечелиха високото 4 място с песента „Ja sam za ples“, после „Srebrna krila“ с „Mangup“ заеха 6 място и Maja Blagdan със „Sveta ljubavi“ стана четвърта. Но нейното заслужено високо място беше досадно, тъй като не й се виждаха гърдите и не се случи никакъв скандал около нея – спомня си Tutić и добавя, че Jugovizijа 1990 е била на много по-високо ниво отколкото днес, независимо от напредналите технологии и ефектите.

– Нея година Jugovizija беше в Задра и всичко беше на високо ниво, добре организирано. Днес стандартът е много по-лош и последните десетина години отиваме назад. Сърбите и босненците са по-добри от нас на Евровизия, а медиите само дрънкат тривиални неща, без да поддържат качествено музиката – разочарован е Tutić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. admin каза:

    Защо ли си мисля, че и у нас ситуацията е същата – колкото са по-големи силиконките, толкова певицата е по-харчена 😀

Вашият коментар