Почина легендарният ромски певец Džej Ramadanovski

Почина Džej Ramadanovski

Тази сутрин Džej Ramadanovski (56) е починал от сърдечен арест в дома си в белградския квартал Дорчол. Популярният сръбски фолк певец се е почувствал зле. Посетен е от екип на Спешна помощ, който е започнал реанимация. Въпреки усилията на лекарите обаче, сърцето на Džej е спряло.

Преди три години Džej претърпя операция на сърдечна клапа във Виена и тогава докторите го предупредиха, че трябва да се грижи стриктно за режима си на хранене и здравословния начин на живот. Само преди няколко дни в интервю Ramadanovski каза, че не излиза никъде и не се среща дори с най-близките си приятели, тък като за него коронавирусът може да бъде фатален.

Džej Ramadanovski е роден на 29 май 1964 година в Белград и е единственото момче в семейството. Кариерата си започва през 1987 година, през 90-те години издава редица успешни албуми, а две десетилетия по-късно почти спира да записва. В последните години имаше проблеми с алкохола.

Ромският певец и бохем има 15 албума. Особено емблематични за него са баладите. Между най-големите му хитове са „Da si moja devojčica (Lubenica)”, „Rađaj sinove”, „Mrak, mrak”, „Sunce ljubavi”, „Ugasila si me”, „99 žena”, „Nedelja”, „Seksi ritam”, „Ima ona sve”, „Ko se s nama druži”, „Slažeš li se ti”, „Slavija”…


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар