Почина хърватският певец Jasmin Stavros

Почина хърватският певец Jasmin Stavros

Хърватският поп певец Milo Vasić, по-известен като Jasmin Stavros, изгуби битката с коварната болест и почина на 68-годишна възраст. В края на март стана ясно, че Stavros има рак на костите с разсейки и в стомаха.

Jasmin Stavros е роден в Сплит, но е с румънско потекло по бащина линия. Освен певец, той е и отличен музикант. Свири на клавир, контрабас и барабани. Свирил е в много сплитски състави: „Delfini“, „Mladi batali“ (сега „Magazin“), „More i Put“. От 1978 година работи като студиен барабанист на звукозаписната компания „Jugoton“ (днешната „Croatia Records“).

В началото на 80-те години печели Зелена карта и заминава за Америка, където остава две години, но решава да се върне у дома. По време на престоя си в САЩ завършва частната джаз академия „Stanley Spector“ в Ню Йорк.

Jasmin Stavros е един от най-търсените барабанисти в бивша Югославия. Работил е с Josipa Lisac, Arsen Dedić, Duško Lokin, Mišo Kovač, Neda Ukraden, Oliver Dragojević, Meri Cetinić и много други популярни изпълнители.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар