Почина Marina Tucaković

След продължително боледуване, на 67 години почина Marina Tucaković

След продължително боледуване, на 67 години почина Marina Tucaković. Тя не е певица, но целият ѝ живот е свързан с естрадата. Marina написа едни от най-големите хитове за музикалната сцена на бивша Югославия и не случайно я наричат „хитмейкър“.

Животът на Marina е белязан от много щастливи, но и трудни моменти. Тя и съпругът ѝ Aleksandar имат син Milan, а другият им син Miloš почива изненадващо през 2008 година. Безжизненото му тяло е открито от приятелката му. Marina така и не успява да преживее загубата, а в началото на 2018 година я диагностицират с рак на гърдата, след което е оперирана.

Marina е родена на 4 ноември 1953 в Белград. Започва да пише от 19-годишна възраст. Първия си успех постига с песента „Dodirni mi kolena“ за група „Zana“. Песента излиза през 1982 година и веднага става хит.

През 2003, заедно с композитора Vladimir Graić е творчески и музикален директор на фестивала „Beovizija“. За този конкурс през 2010 пишат три песни – „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ и „Predsedniče halo?“, изпяти от Emina Jahović, Milan Stanković и Oliver Katić.

През 2008 е в журито на шоуто за музикални таланти „Operacija trijumf“, в което се съревновават участници от Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Македония. След смъртта на сина ѝ се отдръпва от медиите.

През 2012 година пише текстовете за всички песни в албума „Srećno“ на певицата Teodora Baković, с която синът ѝ Milan има връзка.

През 2013 година написва песента „Mišo moj“, изпята от Ana Nikolić, а песента е посветена на починалия син Miloš. Година по-късно става член на журито в музикалното шоу „Pinkove zvezde“.

В своята дългогодишна кариера Marina Tucaković е написала няколко хиляди хита за популярни изпълнители, помагайки им да изградят своята успешна кариера. Творила е за Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić, Džej Ramadanovski, Saša Matić и много, много други.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар