Истинските имена на звездите от естрадното небе – 2 част

Много популярни личности, поради практични или други причини, са избрали по-кратки или други имена, различни от рождените им. Неотдавна ви написахме истинските имена на някои от певците, сега ще продължим списъка.

Истинските имена на звездите от естрадното небе

Например, рожденото име на хърватската поп дива Doris Dragović е Dorotea. По мъж би трябвало да е Budimir, но е запазила моминското си презиме.

Един от псевдонимите, различаващ се коренно от рожденото име, е този на сънародника й Jasmin Stavros, който по акт за раждане е Milo Vasić. Негов кръстник така да се каже е Rajko Dujmić.

– Как се казва майка ти? Отговарям Jasna. Аха, значи си Jasmin. Оглежда ме, оглежда ме, казва обърни се малко, гледа ми профила… Имаш гръцки нос. Имаш ли някакво гръцко потекло? Някакъв мой прадядо е бил грък. И той казва – Stavros. Jasmin Stavros. Stavros означава избран, като че ли е Божия воля. А има и такова населено място – обяснява певецът произхода на артистичното си име.

А иначе, Stavros официално е променил името си и по документи, тъй като неведнъж е срещал проблеми при настаняване в хотел, понеже името при резервацията не отговаряло на това от личната карта. Веднъж дори не го приели в хотела и той трябвало да пренощува в колата си.

Dino Merlin, чието рождено име е Edin Dervišhalidović, е заимствал артистичното си от бенда, с който работеше.

– Първо се казвахме „Lord“, но на мен това никак не ми допадаше. Решихме да сложим в една шапка листчета с най-различни имена, каквито ни дойдат на ум и, което изтеглим, това ще е. Падна се „Merlin“ и с него групата съществува около 5-6 години. А на мен, като лидер на групата, ми викаха Dino Merlin. Така си и остана и след като започнах самостоятелна кариера – разказва босненската звезда.

Vlatka Pokos пък не е сменила името си заради естрадата, а по емоционални причини.

– На 14 години си смених презимето, тоест взех моминското на майка ми и махнах това на баща ми, което е Vuković. А що се отнася до това, което напоследък се появи в медиите – Vladana, на мен ми е симпатично. Това не е моето име, а така ме наричаше баба ми, когато бях малка. Когато бях непослушна, ми викаше Vlatka, а когато бях добра, ме наричаше Vladana – споделя хърватската певица, актриса и водеща.

Както и да се казват, важно е само едно – че с името, което са им дали или сами са си избрали, естрадните звезди се чувстват добре.

– Ето, Stavros съм вече почти 30 години. И супер! – допълва Jasmin.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар