Известни хитове, които първоначално са били предназначени за други певци

Romana Panić, Milica Pavlović, Aca Lukas, Ceca Ražnatović, Marija Šerifović

Малко известно е, че някои от днешните големи хитове на естрадните звезди, първоначално са били в ръцете на други певци. Но както се казва: „Не за когото е предназначено, а на когото е писано“.

Ето някои от хитовете, които звездите са отказали и са ги взели техни колеги, а после са станали емблематични за тях.

Aca Lukas – „Kafana na Balkanu“

Хитът, станал задължителна част от всеки концерт на Aca Lukas, първоначално е бил предложен на Marko Bulat.

– Когато ми предложи „Kafana na Balkanu“, Nikola Grbić ми изпя първо тази песен по телефона. Казах му, че песента е супер, но в този момент не ми трябва балада. Когато имаш албум с 8-10 песни, в него трябва да има разнообразие. Минаха два дни, а на мен в главата все ми се въртеше рефренът, който Grbić ми изтананика. Звъннах му и му казах: „Не пречи, братко. Човърка ми мозъка тази песен, ще я купя“. А той вика: „Продадох я“. Значи за два дни е заминала, а понякога има песни, които никой не купува по две-три години – сподели веднъж Bulat.

Toše Proeski – „Sve je ovo premalo za kraj“

Този хит е трябвало да изпее Željko Vasić.

– На малцина е известно, че песента „Sve je ovo premalo za kraj“, която записа Toše, аз я отказах. По-добре звучи в негово изпълнение – написа Vasić в Twitter на 24 февруари 2014 година.

Leksington – „Dobro da nije neko veće zlo“

Тази песен изстреля група „Lexington“ в звездите, а тя е отлежавала дълго в чекмеджето на Bane Opačić, чакайки Emina Jahović.

Ceca – „Fatalna ljubav“ и „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“

Големите хитове на Ceca първоначално е записала в студиото Jasna Milenković – Jami. Но авторите им Aleksandar Radulović – Futa и Marina Tucaković твърдо са вярвали, че популярни ще станат в изпълнение на Svetlana Ražnatović.

Tanja Savić – „Zlatnik“

Около песента „Zlatnik“ се е водила истинска война на естрадата. Дълго са я искали Ana Bekuta и Nada Topčagić, но накрая все пак е дадена на Tanja Savić.

Romana Panić – „Duga“

Тази песен е писана специално за Svetlana Ražnatović. „Duga“ е вдъхновена от емоционалния живот на певицата, но Ceca решила да я отстъпи на Romana Panić.

Milica Pavlović – „Tango“

Първият хит „Tango“ на Milica Pavlović е трябвало да бъде изпят от Elma Sinanović. Elma изтъкна, че Popović ѝ е отнел песента и я е дал на Milica, която пък каза, че не е знаела нищо за това. Заради тази песен и днес между Elma и Saša прехвърчат искри.

– Не мога да кажа, че съм огорчена за отнетата песен и не искам да се връщам към това, а на своята колежка желая всичко най-добро, но както се казва: „Отнетото е проклето“. За съжаление, всичките ми проблеми са свързани със Saša Popović. Договорихме се да запиша CD и планът беше да започна с „Tango“, но я дадоха на друга певица. Не му прави чест, но той решава – каза веднъж Elma.

Marija Šerifović – „U nedelju“

Малцина знаят, че тази песен трябваше да лансира на естрадата младата певица Sonja Kocić, но все пак принадлежи на Marija Šerifović.

Slavica Ćukteraš – „Manastir“

От тази песен на Slavica Ćukteraš в последния момент се отказа Aca Lukas, за когото беше предназначена.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар