Завръщане на Šemsa Suljaković и „Južni vetar“ с песента „Lutalica“

Šemsa Suljaković - Lutalica

След дълга дискографска и медийна пауза Šemsa Suljaković отново обедини сили с „Južni vetar“ и разнежи почитателите си с нова песен, с която за пореден път доказа, че е кралица на народната музика. „Lutalica“ е дело на Miodrag M. Ilić, а към песента е направен и клип.

Šemsa е голямо име на естрадната сцена. Известно време беше член на популярната група „Južni vetar“, част от която бяха още Dragana Mirković, Mile Kitić, Kemal Malovčić и покойният вече Sinan Sakić. След разпадането на групата всеки от тях изгради успешна самостоятелна кариера.

В днешно време Šemsa живее предимно в Швеция, но немалко време прекарва и в родната Босна и Херцеговина. В медиите се появява твърде рядко. Все още е доста търсена за участия, но избира къде да пее.

И тази година певицата посрещна Новата година в Швеция, която нарича своя втори дом.
– Сестра ми Senada и аз вечеряме и гледаме телевизия. За нас това е нощ като всяка друга. Важното е какво идва с Новата 2023 година. Да се надяваме, че ще е по-щастлива за народите по целия свят. От сърце желая на всички по земното кълбо да дочакат мир и свобода! Добро здраве, ум и радостни дни. Особено го желая на нашите босненци и херцеговци, а също и повече пари за достоен човешки живот – пожела Suljaković и добави:

– В своята кариера съм работила за Нова година не повече от 5 пъти, и то в началото. Всички останали ми бяха пижама парти. Това е мое решение. Малко от суеверие, тъй като всички тези пъти се случваше нещо лошо по време на участието или след това. В един хотел с тесни стъпала паднах по стълбите. Натъртих си ребрата и отидох в болницата. В Америка трябваше на следващия ден да пея в един локал. Предната нощ дойде полицията и каза, че локалът е вдигнат във въздуха. После в Босна посрещане на Новата година в зала. Имаше шведска маса, присъстващите изядоха и изпиха всичко, за нас нямаше даже вода да пием. За петардите да не говоря, от дима не можехме да дишаме. А на Marta Savić петардата даже ѝ изгори краката. Това ме накара да се замисля и да си кажа: „Господ те предупреждава да не работиш за Нова година“.

На въпроса дали прочутата група „Južni vetar“ би се събрала отново, Šemsa Suljaković отговори, че това едва ли би се случило, особено след смъртта на Sinan Sakić. 


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Šemsa Suljaković си купила конŠemsa Suljaković си купила кон

    Първата дама на фолка Šemsa Suljaković изкарала първомайските празници, според думите й, точно както искала – почивала и се наслаждавала. А именно, Šemsa била три […]

  • Полицията прекъсна концерта на Halid и Šemsa в ГерманияПолицията прекъсна концерта на Halid и Šemsa в Германия

    Общото турне на Šemsa Suljaković и Halid Muslimović е повече от успешно. Двамата правят концерти, както в страните от бивша Югославия, така и в Западните […]

  • Хулигани потрошили колата на Šemsa SuljakovićХулигани потрошили колата на Šemsa Suljaković

    Неотдавна Šemsa Suljaković кацнала принудително в Белград, поради лошото време, и имала намерение веднага да отпътува за Сараево. Но Halid Muslimović, с когото имала уговорено […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар