Полско цвеќе

Тоше Проески » Текстове

Toše Proeski

Како птица Мај ќе слета
кај вљубените,
Блазе им, а ние каде сме?

Како срце божур цвета,
во моето си
и нај мила и проклета ти.

Полско цвеќе млад нека ме покрие,
душа нек ми љубат облаци
кога неќеш ти.
Камо среќа да ми згаснат очиве,
ако врз тебе се послани
туѓи бакнежи.

Лесно и во крв и Бога
да се заколнам.
Како крвта да ја прегазам?

Женски солзи небо гледа,
но ќе запише
само кога маж ке заплаче!


Виж още:
 • Среќна ли си ти Среќна ли си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам право да те имам. Туѓа си, колку години те чекав […]

 • Казна моја си ти Казна моја си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, во сонот ти си мој. Ангел чувар, пак ќе бидам […]

 • Боже, чувај ја од зло Боже, чувај ја од зло

  13 септември 2010

  Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже, не ми треба ништо друго […]

Напиши коментар