Намесиха политиката в музиката: Албания забрани излъчването на клипове на Ceca

Албания забрани излъчването на клипове на Ceca

Албанската Агенция за аудиовизуални медии (AMA) критикува албанската обществена телевизия RTSH заради излъчването на песни и клипове на сръбската певица Svetlana Ceca Ražnatović, съпруга на покойния Željko Ražnatović Arkan, и то в програма, насочена към малцинствата.

В съобщениeто на AMA Ceca е охарактеризирана като „проблематична певица“, която нееднократно е правила антиалбански изявления, поддържала е нехуманните дела на съпруга си, и че нейните ранни песни, както се твърди, са „вдъхновили престъпленията в Босна и Херцеговина и в Косово“. Съобщава се още, че програмите за малцинствата трябва да будят приятелство и солидарност между народите и културите, а не да промотират личности, които с действията си правят точно обратното. „Обръщаме ви внимание да избягвате такива случаи“, се съобщава още от AMA.

По този повод фолк дивата отговори, че става дума за класическа манипулация, и че нейните песни ширят единствено любов. Ceca е изненадана от случващото се и изтъкна, че никога чрез своята музика не е изпращала политически послания или омраза.

– Смятам, че за музиката не трябва да има граници и бариери. Поне това е правилото, от което съм се водила в кариерата си, дълга повече от тридесет години, и винаги ще бъде основано на любов, тъй като моите песни обединяват хората. Патриот съм и обичам своя народ, винаги ще бъда с него, но това не означава, че мразя някой друг народ или не уважавам хората с друга вяра, цвят на кожата или нация. Това не съм аз. Моля да не ме замесват в това, моята публика е разностранна и такава ще бъде. Ще пея за моята публика, където и да се намира и докато тя иска – каза Ceca Ražnatović.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар