Pola duše, pola srca

Тоше Проески » Текстове

Dobro mi izgledaš
i čini se ozdravljaš.
Ma neka ti krene daleko od mene,
da ne znaš da propadam.

Više me ne trebaš,
kad prođeš ne pozdravljaš.
A svemir je bio u oku tvome,
to ne dam nikome.

Ref.
Na pola duše živim ja,
tu pokidat’ se nema šta.
Na pola srca još sam njen,
a na pola umirem.

Nemaš što vidjeti.
Produži, ne zastani.
U meni led i mećave viju
i jesenje kiše liju.


Виж още:
 • Среќна ли си ти Среќна ли си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам право да те имам. Туѓа си, колку години те чекав […]

 • Казна моја си ти Казна моја си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, во сонот ти си мој. Ангел чувар, пак ќе бидам […]

 • Боже, чувај ја од зло Боже, чувај ја од зло

  13 септември 2010

  Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже, не ми треба ништо друго […]

Напиши коментар