Pink TV – рекордьор по брой нежелани

Кой и как забранява гостуването на някои певци в определени медии, и на самите изпълнители не е ясно. Но всеобща тайна е, че на естрадата съществуват черни списъци и че някои личности не са желани на малките екрани.

Pink TV

Най-пресният случай са Miloš Bojanić и Maja Nikolić, на които е забранено гостуването в предаванията на RTV Pink, заради антисемистките си изказвания в риалитито „Dvor“. Това е и първият случай, когато телевизията явно обяснява причината, поради която е забранено влизането на някого в сградата. По брой нежелани персони, тази телевизия е водеща в Сърбия, а решенията за това взимат Željko Mitrović и съпругата му Milica.
Още се говори как той, преди няколко години, забрани влизането на Ceca Ražnatović в сградата на неговата телевизия, когато разбра, че тя е давала информация на членовете на земунския клан, които са планирали отвличането му. Плакатите с обявите, не само за забраната за гостуването й, но и забраната за пускането на нейните клипове, бяха разлепени навсякъде по сградата, в която дори не смееха да споменат името й, въпреки че дотогава бяха добри приятели. Междувременно двамата изгладиха отношенията си и фолк звездата отново гостува в емисите на RTV Pink.
В черния списък на „розовата“ телевизия вече години е и Katarina Ostojić Kaja, която твърди, че нейната забрана е изпросила колежката й Tijana Dapčević. Персона нон грата е и Indira Aradinović Indi, която пролетта беше изгонена от „Farma“ и оттогава не се появява в тази телевизия. В това време и Saša Popović, директорът на „Grand“, забрани участията на неговите певци в конкурентни телевизии.

По-назад не остава и RTS, в която е забранено гостуването на Jelena Karleuša. Aleksandar Tijanić преди време не допусна Karleuša да участва в новогодишната програма на Marina Tucaković:
– Не съм забранил Jelena Karleuša, само й задрасках името от списъка с участниците, тъй като не ми допада как пее. Има други телевизии, на които това не им пречи, нека се появява там – каза тогава Tijanić.
Оттогава Karleuša води война с него и използва всяка възможност да каже нещо остро по негов адрес.
– Нарушени са ми основните човешки права с това, че съм забранена на RTS. Бих могла да търся правда в Страсбург и сигурно бих спечелила, но нямам време за това – оплака се Jelena.

И макар че, никой никога не го е казал, не е тайна, че на певците на „City Records“ е забранено гостуването на TV Prva, която през последните години бележи растеж в гледаемостта. Който наруши това правило, на секундата лети от „розовата“ телевизия.
– Знам, че Pink е забранил на своите телевизионни лица и водещи да се появяват в Prva, което е абсолютно нелогично – каза Ivan Ivanović, водещ на предаването „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар