Pink Music Festival 2014

» Любопитно

Снощи завърши първият „Pink Music Festival“, който се проведе в голямото филмово студио в Шимановци, Сърбия (недалече от Белград).

Pink Music Festival 2014

В полуфиналната вечер се представиха 26 изпълнители с нови композиции, а зрителите избраха 16-те финалисти чрез SMS-и. Снощи те отново изпълниха своите песни, а докато се бориха за победата, в представителната част на фестивала пяха регионални звезди като “Miligram”, Ceca Ražnatović, Dragana Mirković, Jelena Rozga, Aca Lukas и Željko Joksimović, на които бяха връчени специални награди.

За финала се пребориха „Ledeni kvas band“ с песента „Kvas, kvas, Baby“, Anabela Bukva с „Muzej promašenih ljubavi“, Milan Stanković с „Luda ženo“, Goga Sekulić с „Rekord sam oborila“, „Tropico band“ с „Pusti ritam“, Maja Berović с „Alkohol“, Viki Miljković с „Flaster na usta“, Željko Samardžić с „Duša“, Adil Maksutović с „Prosijak i kralj“, Željko Šašić с „Doviđenja“, Marina Visković с „Paralizuj me“, Dženan Lončarević с „Ovo je moj grad“, „In Vivo“ с „Marina“, „Lexington band“ с парчето „Godinama“, Dado Polumenta с „Revolucija“ и Šako Polumenta с „Otisak prsta“.

Победителка на фестивала е Viki Miljković. Тя получи наградата на 10-членното професионално жури, състоящо се от представители на медиите и естрадни мениджъри.
Наградата на публиката, както и YouTube наградата (най-много прегледи в сайта) отидоха при Milan Stanković.
Признанието на певците, тоест на колегите, които даваха гласовете си един за друг, спечели Marina Visković, докато наградата на спонсорите взеха трима изпълнители: Adil Maksutović, Dženan Lončarević и „Lexington band“.


Виж още:
 • Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата

  20 февруари 2019

  Докато Балканският регион, а и хора по целия свят са в шок от трагичната смърт на Šaban Šaulić, можем да си припомним и други такива […]

 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 […]

Напиши коментар