Pink Music Festival 2014

» Любопитно

Снощи завърши първият „Pink Music Festival“, който се проведе в голямото филмово студио в Шимановци, Сърбия (недалече от Белград).

Pink Music Festival 2014

В полуфиналната вечер се представиха 26 изпълнители с нови композиции, а зрителите избраха 16-те финалисти чрез SMS-и. Снощи те отново изпълниха своите песни, а докато се бориха за победата, в представителната част на фестивала пяха регионални звезди като “Miligram”, Ceca Ražnatović, Dragana Mirković, Jelena Rozga, Aca Lukas и Željko Joksimović, на които бяха връчени специални награди.

За финала се пребориха „Ledeni kvas band“ с песента „Kvas, kvas, Baby“, Anabela Bukva с „Muzej promašenih ljubavi“, Milan Stanković с „Luda ženo“, Goga Sekulić с „Rekord sam oborila“, „Tropico band“ с „Pusti ritam“, Maja Berović с „Alkohol“, Viki Miljković с „Flaster na usta“, Željko Samardžić с „Duša“, Adil Maksutović с „Prosijak i kralj“, Željko Šašić с „Doviđenja“, Marina Visković с „Paralizuj me“, Dženan Lončarević с „Ovo je moj grad“, „In Vivo“ с „Marina“, „Lexington band“ с парчето „Godinama“, Dado Polumenta с „Revolucija“ и Šako Polumenta с „Otisak prsta“.

Победителка на фестивала е Viki Miljković. Тя получи наградата на 10-членното професионално жури, състоящо се от представители на медиите и естрадни мениджъри.
Наградата на публиката, както и YouTube наградата (най-много прегледи в сайта) отидоха при Milan Stanković.
Признанието на певците, тоест на колегите, които даваха гласовете си един за друг, спечели Marina Visković, докато наградата на спонсорите взеха трима изпълнители: Adil Maksutović, Dženan Lončarević и „Lexington band“.


Виж още:
 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

 • Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха Евровизия 2016: Хърватска продължава, БиХ и ЧГ отпаднаха

  11 май 2016

  Снощи в „Глобен арена“ в Стокхолм се състоя първият полуфинал на Евровизия 2016. От 18 държави, колкото се състезаваха вечерта, за големия финал на 61-то издание на европейския песенен конкурс се класираха 10. Това са […]

Напиши коментар