Тези популярни певци ни напуснаха през 2015 година

» Любопитно

В деня на светлия християнски празник Великден е хубаво да се направи равносметка и да се отдаде почит на тези, които си отидоха безвъзвратно, но ще останат завинаги живи с творчеството си. 2015 година отнесе със себе си големи имена от музикалната сцена. Нека си ги припомним.

Vladimir Vlada Divljan, Usnija Redžepova, Kemal Monteno

Vlada Divljan
Вестта, която шокира обществото, беше смъртта на Vladimir Vlada Divljan. Големият сръбски музикант си отиде на 57 години след тежко заболяване. Divljan започва своята кариера през 70-те и 80-те години като член на групите „Merlin”, „Zvuk ulice” и „Idoli”.

Usnija Redžepova
Също след тежка борба, в началото на октомври от рак почина ромската македонска легенда Usnija Redžepova. Тя също остави трайна следа за всички ония, които я обичаха като човек и творец.

Kemal Monteno
През 2015 се сбогувахме и с легендарния босненски певец Kemal Monteno, който остави след себе си огромен брой хитове. Тези хитове продължават да бъдат слушани из цяла бивша Югославия.

Boba Stefanović, Arsen Dedić

Boba Stefanović
Slobodan Boba Stefanović, сръбски певец и композитор, си отиде на 69 години. Ще остане запомнен с хитовете си „Obriši suze draga” и песента към сериала „Srećni ljudi”.

Arsen Dedić
През миналата година ни напусна и не по-малко легендарният хърватски изпълнител Arsen Dedić. Dedić беше един от най-значимите певци в региона и ще остане с хитовете си в сърцата на всички поколения.


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар