Оркестри отказват участие на събора в Гуча

» Любопитно

Капелмайсторите на 14-те най-големи оркестри от Сурдулица, Владичин хан и Гърделица се събраха снощи и решиха да прекратят взаимоотношенията си със събора в Гуча и от следващото лято да основат нов фестивал за духова музика от Балканите.

Те стигнали до това решение след двучасова сбирка, на която преценили, че не могат повече „да толерират безотговорността и непрофесионалността на организаторите на Драгачевския събор и по-точно на Adam Tadić – директорът на Центъра за култура на община Лучани“.

Според капелмайсторите, тази година са присъствали на явна търговия с награди, както и на крайно нечовешко отношение към оркестрите от Юга (ромските). Били са настанени на 30 км от Гуча и буквално никой не им обърнал внимание.

Също така, младежките оркестри не получили пари от организаторите дори за по един сладолед. Не им били подсигурени нито храна, нито спане и децата се спасявали кой както може из парковете.

Bojan Krstić от Владичин хан показа СМС в телефона си, изпратен му на 11 август в 18:26 (два часа и половина преди започване на финалното състезание), в който пише, че победител ще бъде оркестър „Barka“ от Княжевац.

Ако това не е достатъчно доказателство за търговията с награди…

Оркестри отказват участие на събора в Гуча


Виж още:
 • Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата Легендарни певци, изгубили живота си по пътищата

  20 февруари 2019

  Докато Балканският регион, а и хора по целия свят са в шок от трагичната смърт на Šaban Šaulić, можем да си припомним и други такива […]

 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 […]

Напиши коментар