Обвинителен акт против Ceca Ražnatović и сестра й

Върховната прокуратура в Белград написа обвинителен акт против Svetlana – Ceca Ražnatović и нейната сестра Lidija Veličković-Ocokoljić, с който ги обвинява, че от 2000 до 2003 година, от продажбата на девет футболисти на клуб “Obilić”, са присвоили незаконно 235 млн. динара. Актът ще влезе в съда тези дни. На популярната фолк певица ще се търси отговорност и за незаконно притежаване на голямо количество огнестрелно оръжие.

Ceca Ražnatović

Ražnatović е обвинена, че като директорка на футболния клуб е прибирала част от парите от продажбата на играчи, а сестра й, че като секретарка на клуба е откривала сметки, по които са превеждани определени суми.
По време на разследването Svetlana Ražnatović се оправдавала с това, че отговорност за клуба е носил нейният съпруг Željko Ražnatović Arkan до своята смърт. А относно оръжието, намерено в имота й, казала че съпругът й не й е разрешавал да влиза в тази част от къщата, а след смъртта му ключът се е изгубил и тя не знаела какво има там. Ceca споделила, че сестра й, след убийството на Arkan, й признала, че той я помолил да открие сметка в Кипър, понеже не можел да излиза зад граница, а трябвало да върне някои дългове.

За злоупотреба със служебно положение, двете ги грози присъда от 2 до 12 години затвор, а Ražnatović и за притежаването на оръжие – още 3 години.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар