Делото срещу убиеца на Šaban Šaulić е отложено заради коронавируса

Делото срещу убиеца на Šaban Šaulić е отложено заради коронавируса

Семейството на сръбската музикална легенда ще трябва почака още, докато получи правосъдие. Делото срещу Alsin Levent, насрочено за 27 март, е отложено за неопределено време поради пандемията от коронавирус.

Турският гражданин, който в нетрезво състояние причини тежката катастрофа на пътя край Билефелд през февруари 2019г., и в която изгубиха живота си Šaban Šaulić и Mirsad Kerić, трябваше днес да се появи в Окръжния съд в Гютерсло.

Levent се е свързал с полицията, която го контролира дали е на територията на Германия, и я е уведомил за промяна на адреса си. Причината за това е, че той се страхува за живота си. Феновете на Šaulić от целия свят са заинтересовани от процеса и се уговаряха чрез социалните мрежи да се съберат в Гютерсло в деня на делото.

Нова дата засега не е определена, тъй като не се знае кога ще отмине кризата с COVID-19. Също така германците отложиха и снимането на филм за краля на народната музика, което трябваше да започне на 23 март. Екип от експерти иска да екранизира живота и работата на Šaban Šaulić, като за целта четирима души трябваше да пристигнат в Белград.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар