Журналист или параноик – Toše Proeski убит от мафията?!

– Катастрофата край Нова Градишка, в която „загина“ Toše Proeski никога не се е случвала – изяви за хърватска медия македонският журналист Zoran Božinovski, който пристигна в Загреб да представи детайли от своето четиригодишно разследване на причините за смъртта на покойния певец.

Toše Proeski убит от мафията?

– В ПТП-то нямаше тяло за аутопсия, това твърдя последните три години. Още през лятото на 2006, новата македонска власт, начело с премиера Gruevski, откри, че Toše Proeski и мениджърката му укриват данъци. От декември, същата година, целият мениджърско-продуцентски тим на Toše беше обект на разследване за пране на пари от Кувейт. Според моите разкрития, щяха да бъдат арестувани, ако се бяха върнали от Хърватска. Цялото „нещастие“ край Нова Градишка е лоша филмова продукция – каза журналистът за „Index“.

Паричните транзакции около певеца е следяла и македонската Дирекция за предотвратяване прането на пари и е уведомила за това прокуратурата.

– Прокурорът Jovan Ilijevski и до ден днешен не е започнал разследване, само в началото е извикал на разговор Toše Proeski, мениджърката му Ljiljana Petrović и продуцента Laste Nikolovski. Тогавашната власт не е направи нищо да предпази певеца от това обкръжение, оставиха го на милостта и немилостта на мафията – допълни Božinovski.

Журналистът е пребиван два пъти заради разследванията си, свързани с хора със съмнителна дейност около покойния певец, а в родината му мнозина смятат, че търси медийно внимание. В книгата си ще разобличи и дясната македонска партия, която е искала да отмъсти на Proeski, тъй като преди пет години отказал да пее на предизборната им кампания.
– Отмъщението започна, когато VMRO победи на изборите и Gordana Jankulovska стана министър на вътрешните работи – откри журналистът част от книгата си, за ролята на политическата и мафиотската обкръжаваща среда в смъртта на 27-годишния певец. Книгата ще излезе през март 2012.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • След 13 години Тоше Проески се сдоби с достоен вечен дом След 13 години Тоше Проески се сдоби с достоен вечен дом

    Точно 13 години след трагичната смърт на Тоше Проески вчера в Крушево беше официално открито неговото вечно място за почивка, достойно за посланика на културата, […]

  • Toše Proeski получава улица в Сърбия Toše Proeski получава улица в Сърбия

    Един от най-добрите певци на Балканите, покойният Toše Proeski, ще се сдобие с улица на неговото име в село Ябука. В селото живеят голям брой […]

  • Днес Toše Proeski би навършил 37 години Днес Toše Proeski би навършил 37 години

    Ако не беше загинал в тежката катастрофа, днес Toše Proeski щеше да отпразнува 37-я си рожден ден. Роднини, приятели и почитатели отрупаха скромния гроб на […]

НАПИШИ КОМЕНТАР