Журналист или параноик – Toše Proeski убит от мафията?!

Тоше Проески » Новини

– Катастрофата край Нова Градишка, в която „загина“ Toše Proeski никога не се е случвала – изяви за хърватска медия македонският журналист Zoran Božinovski, който пристигна в Загреб да представи детайли от своето четиригодишно разследване на причините за смъртта на покойния певец.

Toše Proeski убит от мафията?

– В ПТП-то нямаше тяло за аутопсия, това твърдя последните три години. Още през лятото на 2006, новата македонска власт, начело с премиера Gruevski, откри, че Toše Proeski и мениджърката му укриват данъци. От декември, същата година, целият мениджърско-продуцентски тим на Toše беше обект на разследване за пране на пари от Кувейт. Според моите разкрития, щяха да бъдат арестувани, ако се бяха върнали от Хърватска. Цялото „нещастие“ край Нова Градишка е лоша филмова продукция – каза журналистът за „Index“.

Паричните транзакции около певеца е следяла и македонската Дирекция за предотвратяване прането на пари и е уведомила за това прокуратурата.

– Прокурорът Jovan Ilijevski и до ден днешен не е започнал разследване, само в началото е извикал на разговор Toše Proeski, мениджърката му Ljiljana Petrović и продуцента Laste Nikolovski. Тогавашната власт не е направи нищо да предпази певеца от това обкръжение, оставиха го на милостта и немилостта на мафията – допълни Božinovski.

Журналистът е пребиван два пъти заради разследванията си, свързани с хора със съмнителна дейност около покойния певец, а в родината му мнозина смятат, че търси медийно внимание. В книгата си ще разобличи и дясната македонска партия, която е искала да отмъсти на Proeski, тъй като преди пет години отказал да пее на предизборната им кампания.
– Отмъщението започна, когато VMRO победи на изборите и Gordana Jankulovska стана министър на вътрешните работи – откри журналистът част от книгата си, за ролята на политическата и мафиотската обкръжаваща среда в смъртта на 27-годишния певец. Книгата ще излезе през март 2012.


Виж още:
 • Днес Toše Proeski би навършил 37 години Днес Toše Proeski би навършил 37 години

  25 януари 2018

  Ако не беше загинал в тежката катастрофа, днес Toše Proeski щеше да отпразнува 37-я си рожден ден. Роднини, приятели и почитатели отрупаха скромния гроб на македонския славей с цветя, снимки и сувенири. Братовчедката на Toše, […]

 • Нови твърдения: Toše Proeski е убит Нови твърдения: Toše Proeski е убит

  24 март 2017

  Toše Proeski загина в катастрофа преди почти 10 години, но догадките около неговата смърт не спират. В злокобната сутрин зад волана е негов приятел и шофьор, който губи управление над автомобила и се удря в […]

 • Днес Toše Proeski би навършил 35 години Днес Toše Proeski би навършил 35 години

  25 януари 2016

  На днешния ден е роден един от най-популярните и обичани певци на бивша Югославия, големият музикален талант и хуманист Todor Proeski, който сега трябваше да навърши 35 години. Роден е на 25 януари 1981 година […]

Напиши коментар