„Novi Fosili“ записват албум след 11 години пауза

Novi Fosili » Новини

novi_fosili-album

Група „Novi Fosili“, една от най-популярните в бивша Югославия, след цели 11 години студийна пауза, ще поднови дейността си и ще представи на публиката нови песни, които ще почне да записва този месец. Всички членове на бенда ще се съберат в Загреб, за да се захванат за работа. И макар че проектът е в ранна фаза, фронтменът на групата Rajko Dujmić каза, че албумът трябва да бъде на пазара тази есен.
– Не ни достигаше някоя песен да освежим репертоара си и така се роди идеята за нов албум, за което съм много щастлив и се надявам всичко да бъде готово навреме – каза Dujmić, добавяйки, че е много доволен от двете неотдавна написани песни и техните демо записи.
– Почеркът е добре познат, но има и някои неща, които човек учи през годините. Песните на „Novi Fosili“ винаги са били искрени и са говорили за живота. Така се уговорихме и този път, да опишем живота такъв, какъвто го живеем днес – казва Rajko, който заедно със Stevа Cvikić, Nenad Šarić и Vladimir Kočiš Zeca, напълно се е ангажирал със записването на новите песни.

„Novi Fosili“ и по време на дългогодишната си студийна пауза участваха със своите известни хитове. А на договореното вече лятно турне може и да се чуят някои от песните, които ще влязат в новия албум.
– Нядявам се, че публиката ще ги хареса, тъй като вече съм ги тествал на хора, които не се занимават с музика, и всички са въодушевени. Не са очаквали, че ще звучим така – открива Rajko.

Хитовете на известната поп група отново започнаха да се въртят по хърватските радиостанции, когато Dujmić миналата година, със съдействието на Željko Ogrest, направи мюзикъла “Za dobra stara vremena”, в който една от главните роли игра и певицата на бенда Sanja Doležal.
„Novi Fosili“, по време на над 30-годишната си кариера, имат издадени 16 албума и 6 компилации. Последният („Platinum Collection“) е пуснат през 2006.


Виж още:
 • Rajko Dujmić ще прекара 30 дни в ареста Rajko Dujmić ще прекара 30 дни в ареста

  10 септември 2015

  Бившият фронтмен на хърватската поп група „Novi fosili“, Rajko Dujmić (61), е осъден на 30 дни арест заради семейно насилие. Музикантът хванал съпругата си Snježana (51) за врата и се опитал със сила да я […]

 • „Novi fosili“ стават само „Fosili“ „Novi fosili“ стават само „Fosili“

  2 март 2015

  Басистът Marinko Colnago, единственият жив член на първоначалния състав на „Novi fosili“, с покойния барабанист Slobodan Momčilović основава популярния хърватски бенд. Това става през далечната 1969 година, а Rajko Dujmić се присъединява чак през 1976. […]

 • “Novi fosili” свириха в “Sava Centar” без Rajko Dujmić “Novi fosili” свириха в “Sava Centar” без Rajko Dujmić

  28 октомври 2014

  След 45 години, колкото съществува групата, за първи път “Novi fosili” свириха и пяха без своя лидер Rajko Dujmić (60). Турнето под мотото “Ljubav koja nema kraj” започна в Белград, с концерт в събота в […]

Напиши коментар