„Novi Fosili“ записват албум след 11 години пауза

novi_fosili-album

Група „Novi Fosili“, една от най-популярните в бивша Югославия, след цели 11 години студийна пауза, ще поднови дейността си и ще представи на публиката нови песни, които ще почне да записва този месец. Всички членове на бенда ще се съберат в Загреб, за да се захванат за работа. И макар че проектът е в ранна фаза, фронтменът на групата Rajko Dujmić каза, че албумът трябва да бъде на пазара тази есен.
– Не ни достигаше някоя песен да освежим репертоара си и така се роди идеята за нов албум, за което съм много щастлив и се надявам всичко да бъде готово навреме – каза Dujmić, добавяйки, че е много доволен от двете неотдавна написани песни и техните демо записи.
– Почеркът е добре познат, но има и някои неща, които човек учи през годините. Песните на „Novi Fosili“ винаги са били искрени и са говорили за живота. Така се уговорихме и този път, да опишем живота такъв, какъвто го живеем днес – казва Rajko, който заедно със Stevа Cvikić, Nenad Šarić и Vladimir Kočiš Zeca, напълно се е ангажирал със записването на новите песни.

„Novi Fosili“ и по време на дългогодишната си студийна пауза участваха със своите известни хитове. А на договореното вече лятно турне може и да се чуят някои от песните, които ще влязат в новия албум.
– Нядявам се, че публиката ще ги хареса, тъй като вече съм ги тествал на хора, които не се занимават с музика, и всички са въодушевени. Не са очаквали, че ще звучим така – открива Rajko.

Хитовете на известната поп група отново започнаха да се въртят по хърватските радиостанции, когато Dujmić миналата година, със съдействието на Željko Ogrest, направи мюзикъла “Za dobra stara vremena”, в който една от главните роли игра и певицата на бенда Sanja Doležal.
„Novi Fosili“, по време на над 30-годишната си кариера, имат издадени 16 албума и 6 компилации. Последният („Platinum Collection“) е пуснат през 2006.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Шест месеца от смъртта на Rajko DujmićШест месеца от смъртта на Rajko Dujmić

    Мина половин година от нелепата смърт на големия хърватски музикант и композитор Rajko Dujmić. Dujmić остави незаличима диря на естрадата, а вдовицата му все още […]

  • „Novi Fosili“: 28 години без Đurđica Barlović„Novi Fosili“: 28 години без Đurđica Barlović

    Изминаха 28 години от смъртта на Đurđica Miličević (по-късно Barlović), бившата вокалистка на хърватската поп група „Novi Fosili“. Đurđica е част от първоначалния състав на […]

  • Rajko Dujmić починаRajko Dujmić почина

    Легендарният хърватски музикант и композитор, лидер на също толкова легендарната в бивша Югославия поп група „Novi Fosili“ и носител на наградата „Porin“ за цялостно творчество, […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар