Нови твърдения: Toše Proeski е убит

Toše Proeski загина в катастрофа преди почти 10 години, но догадките около неговата смърт не спират. В злокобната сутрин зад волана е негов приятел и шофьор, който губи управление над автомобила и се удря в камион. Македонският славей загива на мястото на произшествието на магистралата край Нова Градишка, а шофьорът му и неговата мениджърка Ljiljana Petrović се разминават с леки наранявания.

Нови твърдения: Toše Proeski е убит

От тогава се появиха най-различни твърдения, дори някои сочеха, че Toše е жив и катастрофата е инсценирана, за да може той да се оттегли и да се отдаде на усамотение и вярата си.

Тия дни обаче се появи нова теория. Неин автор е небезизвестният Jugoslav Petrušić, сръбско-френски агент и контраразузнавач, член на френското военно разузнаване и чуждестранния френски легион, взел дейно участие в операциите по време на войната в бивша Югославия, както и един от обвинените за организирането на атентата срещу Slobodan Milošević.

Petrušić гостува наскоро в едно македонско предаване и каза, че е абсурдно при такава скорост на движение на джипа на Proeski и толкова силен удар, останалите пътници да не пострадат сериозно.

– Въздушните възглавници е трябвало да се отворят. Нараняванията, които биха имали, трябваше да бъдат лекувани поне 2-3 седмици. При такава гледка хората би трябвало да имат и психични проблеми и да се лекуват при психолози. Няма да се занимавам с това как е било нагласено, какво твърдят шофьорът и другата спътничка. Само казвам, че това е невъзможно. Не отговаря на никакви физически и математически закони. Знаете ли при такъв удар на какво би приличало неговото тяло. Мога да доведа специалисти, които да направят експеримент със същия джип и същия удар и да покажем какво ще се случи с возилото и с хората вътре. И само по този начин можем да докажем, че става въпрос за чиста измама и убийство. Не ме интересуват мотивите. Само знам, че хората, които разказват за това, говорят като шарлатани.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар