Никога не казвай „никога“: Твърдяха, че няма да ги видим в Сърбия, но все пак дойдоха

Някои от естрадните звезди на бивша Югославия твърдяха, че няма причина, която да ги накара да пеят в Сърбия. Все пак, парите са си пари и те принудиха някои от ревностните противници да забравят изказванията си и да направят незабравими концерти в сръбската държава.

Doris Dragović
Doris Dragović
Миналата година, след повече от две десетилетия, хърватската певица Doris Dragović се върна в Белград и направи концерт за Деня на влюбените. Преди това Doris едва ли не се кълнеше, че никога няма да стъпи в Сърбия, а в интервютата по повод гостуването си не желаеше да говори на тази тема. За съжаление, билетите за този концерт не бяха разпродадени, но пък присъствалите твърдяха, че Dragović е създала отлична атмосфера.

Dino Merlin
Dino Merlin
Популярният сараевски певец Dino Merlin направи три концерта в Белград през ноември 2011 година. Merlin успя да разпродаде всички билети и за трите вечери, въпреки че като личност не е харесван в Сърбия заради свои изяви в медиите в по-ранните години. Охраната на концертите му беше повече от засилена, но до инциденти не се стигна.

Prljavo kazalište
Prljavo kazalište
Първия си концерт в Белград след 26 години „Prljavo kazalište“ направи в пълната „Arena“ през декември 2012г. Охраната беше засилена, а бендът, както беше и обещал, изпълни песента си „Mojoj majci“ („Ruža hrvatska“), която през 90-те години на миналия век се считаше за националистическа. По време на изпълнението й публиката беше въздържана.

Tereza Kesovija
Tereza Kesovija
Една от най-големите звезди на бивша Югославия за първи път след десетилетия се появи пред сръбска публика в „Sava Centar“ през 2011г. И Kesovija като доста свои колеги нееднократно беше казвала, че никога няма да пее в Сърбия, а през последните години имаше няколко участия в различни места от страната. Интересно е, че преди това беше между най-големите критици на хърватските си колеги, които вече бяха гостували в Сърбия.

Gibonni
Gibonni
Въпреки че никога не е казвал точно каква е причината с години да не пее в Сърбия, хърватските медии свързваха и Gibonni с изпълнителите, които отказваха да гостуват там. Между другото, през декември миналата година, когато направи три концерта в „Sava Centar“, Gibonni отричаше тези писания на медиите.

Някои обаче си държат на думата:

Oliver Dragojević и Mišo Kovač
Хърватският певец Oliver Dragojević няколко пъти е заявявал, че не желае да ходи в Белград нито служебно, нито по лични причини, въпреки че има много почитатели в Сърбия. На същото мнение е и сънародникът му Mišo Kovač.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар