Neda Ukraden остава без дял от имота си

Neda Ukraden, която от 40 години има къща в Лепетани, община Тиват, Черна Гора, ще остане без част от мястото си, тъй като общината ще го отчужди.

Хърватската поп певица прекарва всяко лято в тази част на черногорското крайбрежие и, както казва, е влюбена в него, но сега е разочарована, тъй като й отнемат част от имота за изграждане на път до три съседни парцела.

– Написали са ми, че ще ми вземат стотина квадрата от имота в полза на съседни парцели. Представят го като за обществени нужди, а всъщност е личен интерес. Заради три семейства, които искат да им се ушири пътя, трябва ние, коректните, да страдаме. За 40 години местната власт не разшири магистралата, която е широка едва два метра и половина, а сега иска да разшири три метра път, построен от моето и още няколко семейства, които сега имат същия като моя проблем. Направили са го зад гърба ни и решили нещо, за което не сме уведомени. Използвали са, че повечето от нас не живеят тук, а си идваме само за летния отдих. Два месеца бях там и никой от общината не си направи труда да ни уведоми. Чак през септември пристигна съобщение, че имам 12 дни да реагирам и аз изразих несъгласие. Ами ако не бях тук, а например в Америка?! Цялото лято ми преседна! Ние, собствениците си направихме всичко сами, прокарахме си път, аз докарах в селото телефон. Обичам Черна Гора и толкова благотворителни концерти съм изнесла и помагала на всички, а да ми го връщат така – каза разочарованата Neda.

От община Тиват твърдят, че отчуждаването е започнало през 2007 и заинтересованите са имали достатъчно време да изложат своите становища.

Neda Ukraden ще остане без част от имота си в Лепетани


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
НАПИШИ КОМЕНТАР