Най-успешните музиканти в Европа, и в частност в бивша Югославия

Най-успешните музиканти в бивша Югославия

Профилът “Terrible Maps” в социалната мрежа Twitter публикува илюстрация под формата на карта, върху която са разположени снимките на най-успешните певци от всяка европейска държава. “Terrible Maps” е страница, която често публикува подобни карти с различни любопитни данни.

Как точно са определени тези най-успешни изпълнители, не е ясно, а в коментарите под публикацията има мнозина несъгласни с фаворитите за техните държави. Но нека видим кои са избраните за страните от бивша Югославия.

Съвсем очаквано за Босна и Херцеговина тази позиция се заема от най-успешния кантаутор Dino Merlin. За Сърбия това е Dragana Mirković, която е единствената поп фолк звезда от ex-yu региона, намерила място в класацията.

За най-успешен музикант от Хърватска е посочен Gibonni, за Словения това е Zoran Predin (на него прилича на снимката – бел. авт.). От музикалния свят на Северна Македония също очаквано е избран Toše Proeski, въпреки че той отдавна не е между живите.

Rambo Amadeus е най-успешният музикант от Черна Гора, а от Косово това естествено е Rita Ora, която в момента е световна звезда.

Миналата година подобна карта беше публикувана на бразилска страница в Instagram. В нея попаднаха две босненски групи – “Hari Mata Hari” и “Indexi”. От Сърбия пък за най-добри музиканти бяха избрани Sinan Sakić и Marija Šerifović.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар