Награда за Šaban Šaulić от Асоциацията на естрадно-музикалните творци на Сърбия

Šaban Šaulić беше удостоен посмъртно с наградата „Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije“

Снощи, в грандиозно телевизионно предаване по Първа програма на RTS се проведе финалът на Събора за народна музика на Сърбия, в който се състезаваха 16 песни и също толкова изпълнители.

Асоциацията на естрадно-музикалните творци на Сърбия (СЕМУС, Савез естрадно-музичких уметника Србије) връчи награди и признания в най-различни категории.

От тази година бяха учредени и две нови награди – Награда на публиката и Награда „Šaban Šaulić“ за най-добра интерпретация.

Самият Šaban Šaulić беше удостоен посмъртно с наградата „Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije“, която прие съпругата му Gordana.

– Радвам се, че си спомнят за него. Жалко, че Šaban не е тук да си получи наградата. Гордея се с неговата 50-годишна кариера като композитор и изпълнител. Благодаря на публиката, която го пази от забрава – каза Gordana Šaulić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Скоро започва делото за смъртта на Šaban ŠaulićСкоро започва делото за смъртта на Šaban Šaulić

    Почти три години след катастрофата край Билефелд, Германия, в която загинаха Šaban Šaulić и Mirsad Kerić, а Slobodan Stojadinović получи тежки травми, случаят е на […]

  • Šaban Šaulić: Присъда за катастрофата до пролетта?Šaban Šaulić: Присъда за катастрофата до пролетта?

    Делото срещу турския гражданин, причинил смъртта на Šaban Šaulić и Mirsad Kerić, е насрочено за 20 януари 2022 година, почти три години след трагичния инцидент. […]

  • Втора годишнина от смъртта на Šaban ŠaulićВтора годишнина от смъртта на Šaban Šaulić

    На днешния ден, 17 февруари 2019, в пътно-транспортно произшествие загина кралят на народната музика Šaban Šaulić. По повод годишнината от смъртта семейството му публикува възпоменателен […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар