Музей на Toše Proeski за 5 млн. евро

Тоше Проески » Новини

На днешния ден, през 2007, Toše Proeski загина в тежко пътно-транспортно произшествие на магистралата Загреб-Липовац, край Нова Градишка. Споменът за певеца няма да избледнее никога.

Toše Proeski muzej

В близост до мястото на катастрофата тези дни ще започне изграждането на паметник, висок два метра, на който ще има снимка на македонския музикант как пуска бял гълъб.
В родното му Крушево се строи най-големият музей, правен някога за един изпълнител, в тази част на Европа. В обекта, на стойност 5 млн. евро, посетителите ще могат да разглеждат лични вещи на певеца, както и многобройните подаръци от почитателите.
В близост до църквата, която Toše започна да обновява непосредствено преди смъртта си, а сега това продължава семейството му, с помощта на феновете и фонда „Toše Proeski“, се поставя кръст с височина 33 метра, струващ 350 хил. евро.
Гробът на македонския ангел е отрупан с плюшени играчки и съобщения, оставени от обожателите му.
Недалеч, скоро ще започне изграждането на църква „Sveti Todor“, както и два големи паметника.
Голям брой туристи ежедневно посещават къщата на покойния певец, която се познава по снмката му, поставена между два прозореца, а също и по лая на любимия ретривър на Toše, който все още очаква неговият собственик да се завърне.


Виж още:
 • Днес Toše Proeski би навършил 37 години Днес Toše Proeski би навършил 37 години

  25 януари 2018

  Ако не беше загинал в тежката катастрофа, днес Toše Proeski щеше да отпразнува 37-я си рожден ден. Роднини, приятели и почитатели отрупаха скромния гроб на македонския славей с цветя, снимки и сувенири. Братовчедката на Toše, […]

 • Нови твърдения: Toše Proeski е убит Нови твърдения: Toše Proeski е убит

  24 март 2017

  Toše Proeski загина в катастрофа преди почти 10 години, но догадките около неговата смърт не спират. В злокобната сутрин зад волана е негов приятел и шофьор, който губи управление над автомобила и се удря в […]

 • Днес Toše Proeski би навършил 35 години Днес Toše Proeski би навършил 35 години

  25 януари 2016

  На днешния ден е роден един от най-популярните и обичани певци на бивша Югославия, големият музикален талант и хуманист Todor Proeski, който сега трябваше да навърши 35 години. Роден е на 25 януари 1981 година […]

Напиши коментар