Музей на Toše Proeski за 5 млн. евро

На днешния ден, през 2007, Toše Proeski загина в тежко пътно-транспортно произшествие на магистралата Загреб-Липовац, край Нова Градишка. Споменът за певеца няма да избледнее никога.

Toše Proeski muzej

В близост до мястото на катастрофата тези дни ще започне изграждането на паметник, висок два метра, на който ще има снимка на македонския музикант как пуска бял гълъб.

В родното му Крушево се строи най-големият музей, правен някога за един изпълнител, в тази част на Европа. В обекта, на стойност 5 млн. евро, посетителите ще могат да разглеждат лични вещи на певеца, както и многобройните подаръци от почитателите.

В близост до църквата, която Toše започна да обновява непосредствено преди смъртта си, а сега това продължава семейството му, с помощта на феновете и фонда „Toše Proeski“, се поставя кръст с височина 33 метра, струващ 350 хил. евро.

Гробът на македонския ангел е отрупан с плюшени играчки и съобщения, оставени от обожателите му. Недалеч, скоро ще започне изграждането на църква „Sveti Todor“, както и два големи паметника.

Голям брой туристи ежедневно посещават къщата на покойния певец, която се познава по снмката му, поставена между два прозореца, а също и по лая на любимия ретривър на Toše, който все още очаква неговият собственик да се завърне.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар