Естрадни тъжби за милиони

На сръбската естрадна сцена никога не е скучно. И докато звездите се карат на малкия екран, плюят се по новините и се бият зад камерите, адвокатите доволно потриват ръце.
Дали защото седенето в съда вече е тенденция или най-лесният начин да се заработи някой лев, но вече голям брой от принадлежащите към „джет сет-а“ бранят честта си с адвокати. Нерядко се случва довчерашни приятели да стоят на противоположните страни в съда. Развалят се приятелства и хвърчат милиони.

karleusa
Jelena Karleuša (32), която отива на съд с водещия на Фокс ТВ, ще стане рекордьорка по спечелено наплащане заради обиди, изречени на малкия екран срещу нея.

Именно на този водещ гостуването в шоуто на Sekа Aleksić „Moja desna ruka“ може да му струва 50 000 000 динара.

В споменатото предаване Seka каза, че не се интересува от сексуалната ориентация на кандидатите за асистент, даже може да бъде и травестит.

Ivan добави: „Накрая ще се яви и Karleuša: всички навън, аз ще победя.“

ceca
Причинените душевни болки и увредена чест на Svetlanа Cecа Ražnatović (37) са оценени на 30 000 000 динара.

Толкова иска известната певица от белградския дневник „Press“ заради интервю, публикувано и в други вестници, в което бившият шеф на полицията Radmilo Bogdanović прави връзка между Cecа и убийството на мъжа й Željkо Ražnatović Arkan.

Представители на Сдружението на вестникарите и адвокати твърдят, че искът на Ceca е скандален, тъй като във вестника просто са предадени думите на човек, бил на отговорна позиция.

aca

„Sve ću reći“ (Ще кажа всичко) беше мотото на конференцията, която даде за пресата Aca Lukas (41) по повод миналогодишното му раняване (Певецът беше ранен с огнестрелно оръжие в дясното бедро пред сградата, в която живее, докато е отивал към колата си. Случката става на 4 февруари 2009, около 19.30 – б.р.) , а причината да се състои тази конференция беше „тенденциозното и търсещо сензации писане на повечето медии“ за този случай.

Lukas не се задоволи само с казване на подробности за инцидента, а и заведе дело срещу тези, които са го оскърбили.

Исканото от него обещетение е около 20 000 000 динара.
– Каквато сума спечеля в съда, цялата ще я дам за благотворителност – каза певецът.

seka

На промоцията на CD-то на Sekа Aleksić (29) имаше и вълци, което привлече голям интерес, каквато беше и целта.

Все пак, негативните реакции достигнаха до Сдружението за защита на животните „Feniks“, което заведе дело за нанасяне на вреди на животни.

Sekа не остана длъжна и от своя страна поиска от „Feniks“ 4 000 000 динара за клевета.

Ако може да се вярва на певицата, от цялата история най-много ще спечели белградският зоопарк, тъй като Sekа заяви, че половината от сумата, която ще спечели, ще дари на Vuk Bojović за грижите му към животните.

slavica

Някога бяха добри приятелки, но после започнаха да се карат. Певиците Slavica Ćukteraš (25) и Tanja Savić, вместо да си решат проблемите на кафе, се обръщат към съда.

Изказването на Tanja в един белградски таблоид, че състоянието на нейната колежка „най-добре може да бъде разяснено от психолог“, беше капката която преля чашата и Slavica реши да си потърси правата в съда, искайки за причинената душевна болка 3 000 000 динара.

От друга страна, Tanja не е много притеснена, че отива на съд и сподели, че никого не е нападнала първа и по-скоро тя трябва да съди, вместо да бъде съдена.

maja

Жестоката свада между Cakanа и Majа Nikolić (43), която завърши с физическа разправа по време на пресоя им в риалитито „Farmа“, изглежда ще приключи в съда.

Адвокатът на Majа смята, че неговата клиентка има няколко основания за тъжба, така че накрая Cakana може да й наплати обещетение от 1 000 000 динара.

И макар, че Maja не излезе като победител, може да подплати финансово участието си в първото издание на шоуто.

– Видяхме много групи обиди и нападки, както и неоправдано изнасяне на подробности от личния живот на клиентката ми – обясни адвокатът на Maja.

stoja

Фолк певицата Stojankа Novaković (38) ще съди за 1 000 000 динара артиста Dragan Bjelogrlić.

Stoja е завела дело, тъй като Bjelogrlić я обиди публично пред милионната аудитория в предаването „Dnevnik 2“ на RTS.

А именно, Bjelogrlić по време на участието си, осъждайки остро експанзията на фолк музиката по нашите земи, каза:
– Ако не искате децата ви да приличат на Stojа и платените свидетели, тогава плащайте предплата за ТВ!

goga

Певицата Gogа Sekulić (33) мине, не мине известно време и току съди някого.

Така в списъка й влезе и вестник „Press“.

Фолкаджийката се жалва за 800 000 динара, заради публикацията, че в къщата на „Veliki brat“ е имала сексуални игри с Ognjen Ivanović, за което тя твърди, че не се е случило.

За „увредената чест и достойнство, търпи нематериални щети във вид на душевна болка“, и това струва 500 000 динара, плюс 300 000 – колкото е предполагаемата печалба на вестника от тази история.

jovana

Jovana Pavlović (22), позната на публиката от участието си в „Биг Брадър“, съди съквартиранта си Radišа Miljković Radašin за 250 000 динара, които той е спечелил в играта „Trenutak istine“.

Radašin в шоуто е казал, че е имал сексуални отношения с една от бившите си съквартирантки, насочвайки твърдението си към Jovanа.

– Всичките 250 000 динара, с които е планирал да вкара тока и водата в къщи, за съжаление ще дойдат при мен – решена е Jovana Pavlović.

tinska

Че естрадните звезди не прощават лесно обидите, разбра и популярното шоу „Milioner“.

Когато в едно от предаванията беше зададен въпросът „Що е то любовница?“, предложените отговори бяха: шивачка, свалячка, готвачка и Jelena Tinska.

Състезателят си спечели 300 динара, а бившата балерина Jelena (60), обидена от тази квалификация, поиска от тогавашния притежател на лиценза за предаването Bogoljub Karić цели 3 000 000 за причинените страдания.

Балерината не можа да стане милионер в съда, но получи обещетение от 200 000 динара.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар