Lepa Brena: Живея втора младост

lepa-brena

Макар до скоро да е чувствала угризение на съвестта, че работата й я откъсва от дома, славната певица Lepa Brena споделя, че синовете й са я убедили, че вече са достатъчно самостоятелни и тя може да се посвети на себе си.

В живота си е имала много обрати, но с идването на пролетта легендарната певица усеща едно спокойствие. Периода на преумора от работа и когато преди 18 роди сина си Stefan, a шест години по-късно и Viktor, и като една грижлива майка е треперила над всяка стъпка на децата си до тяхната самостоятелност, вече е отминал и сега тя се чувства свободна.
– Децата ми са на първо място, но неотдавна, благодарение на тях, прогледнах отново. Твърде съм отговорна и критична, обичам дисциплината в семейството и искам децата ми да изпълняват задълженията си. Имам трима наследници, но най-грижовна съм била към Filip (от първия брак на мъжа й – б.р.), понеже не съм биологичната му майка. Може на своите синове някой път да съм им дърпала ушите, но на него никога. Винаги съм имала угризение на съвестта, когато е трябвало да пътувам някъде и не съм при тях, а съм им нужна. Наскоро усетих как ми дадоха „зелена светлина“ да се посветя на себе си. Почувствах се задоволена, защото по-рано не съм имала възможност да излизам и да сядам по кафенета. Някога ми се е искало да замина някъде с приятелки за седмица. Още когато родих първия си син, се чувствах зле, когато отсъствах от къщи заради работата си. Днес, след 18 години, няма болка, но остават още малко грижи – споделя Brena, която може да каже, че в огледалото вижда една доволна жена.

– Жената не е красива само на двадесет или тридесет години, а винаги, когато се чувства добре. Това може да се види на лицето, защото тъгата винаги личи в очите. Богатството не се мери с качеството на чантата или марката на автомобила, а със спокойствието, което личи по лицето и кожата. Всяка сутрин като се събудя, се подсещам какво имам и се чувствам щастлива. Колкото по остарявам, толкова по-доволна се усещам. Изпълнила съм всичките си задължения – имам хубаво семейство и работа, която обичам. Научила съм се да прощавам, защото само тогава можеш да се наслаждаваш на живота. Щастлива съм, защото хората, с които започнах да работя преди 30 години и до ден днешен са с мен – допълва певицата, която смята, че ясните цели в живота са помогнали за успеха й.

– Всички сме под напрежение. Първо да намерим работа, после да създадем семейство. Не е важно какво хората очакват от нас, а какво ние очакваме от себе си. Всеки ден носи решения, които помагат да стигнете до целите си, а аз съм осмислила плановете си и за следващата година. Личните осъществявам със съпруга си и се радвам, че в негово лице имам един приятел. Почнах да се възползвам от свободата си, която синовете ми дадоха. Наслаждавам се на работата и креативността, която ми дава сътрудничеството с новия бенд. Всеки ден репетираме, напрегнато е, но колкото напрежението е по-голямо, толкова резултатите са по-сладки. Новия бенд събрахме перкусиониста Kiki Caušević и аз. Фантастично ми е, докато слушам песните си в изпълнение на джаз музиканти, в нова обвивка – казва Brena и обяснява защо е прекратила сътрудничеството си с композитора на предния й албум „Uđi slobodno“ Aleksandаr Milić.
– Нищо лошо не се е случило между нас, просто искам нещо ново и различно. Свикнала съм да държа нещата под контрол. Ръководя се от поговорката „Първо скочи, а после кажи: Хоп“, затова планирам да обявя новия си албум следващата година и тогава да направя концерт в Белград. След Австралия, наред са концерти в Европа – Албания, България, Румъния, страните от бивша Югославия.

– Бих се радвала, ако Saša Popović, както някога напише песен за мен, та всичко да заприлича на началото. Отново съм с къса коса, нося къса поличка, къси панталонки… Имам чувството, че живея втора младост – казва Brena с усмивка.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар