Казна моја си ти

Тоше Проески » Текстове

Toše Proeski

Убавино во цвеќе скриена,
на раце те носат од мене.
Ѕвездата ти згасна,
a само што те пронајдов
ти замина.

Патувај, љубов моја, во сонот ти си мој.
Ангел чувар, пак ќе бидам твој.

Иконо моја, за душа рај ми беше само ти,
но небото те скри.
О колку боли, но казна моја ти си.
Мило мое, казна моја си ти

Кандило и небо огреа.
Венец бел ти плетат ангели.
Ѕвездата ти згасна,
а само што те пронајдов
ти замина.


Виж още:
 • Среќна ли си ти Среќна ли си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам право да те имам. Туѓа си, колку години те чекав […]

 • Боже, чувај ја од зло Боже, чувај ја од зло

  13 септември 2010

  Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже, не ми треба ништо друго […]

 • Полско цвеќе Полско цвеќе

  8 септември 2010

  Toše Proeski Како птица Мај ќе слета кај вљубените, Блазе им, а ние каде сме? Како срце божур цвета, во моето си и нај мила и проклета ти. Полско цвеќе млад нека ме покрие, душа […]

Напиши коментар