Катастрофа в Сърбия: Как популярните показаха солидарността си

» Любопитно

Тежката катастрофа, която се случи в Сърбия и Босна, остави след себе си пустош и беди – изгубени животи, застрашено здраве… Все пак, подобни бедствия показват и хуманното лице на хората. Солидарността си с пострадалите показват на дело и популярните естрадни личности, които се включиха в акциите и помагат кой с каквото може.

Karolina Gočeva, Vlatko Stefanovski Trio, Area, Nokaut, Toni Zen и Kristina Arnaudova ще пеят на 28 май на благотворителен концерт в зала Boris Trajkovski

Džej Ramadanovski веднага приюти в дома си две евакуирани семейства от Обреновац, а също и подготвя заведението си в Белград за още останали без покрив хора, където междувременно се и готви като в социален патронаж.

В акцията веднага се включи и Viki Miljković, която два пъти носи провизии в Шумица и помага в центрове за разпределяне на помощи от Швейцария.

Nikola Rokvić беше един от първите, отишли да правят диги в Шабац. Младият певец беше изключително възмутен от факта, че въпреки трагедията, доста клубове работят и са пълни с хора, които се веселят, вместо да помагат.

Помощ оказа и съпругът на Dragana Mirković, Toni Bjelić. Той докара в Сърбия два камиона с храна, вода и други стоки от първа необходимост. Dragana също така дари 3 милиона динара за Сърбия и два милиона за Босна.

Goga Sekulić също приюти няколко семейства от Обреновац и призова всички да помагат с каквото могат, а най-малкото, което могат да направят, е да изпратят благотворителен SMS на телефон 1003.

Željko Joksimović и съпругата му Jovana дариха камион с вода.

Както вече писахме, Vlado Georgijev отказа концерта си в „Arena“ и публично изказа възмущението си от онези, които използват трагедията за да крадат.

Някои пък, като Nigor например, се възмутиха, че мнозина тръбят навсякъде из медиите колко са помогнали, за да извлекат от това дивиденти.

Jelena Ristić, по-известна като Jellena, отложи за другия месец сватбата си, която беше планирана за тази неделя, и също помага в центрове за разпределяне на помощите.

И Jelena Karleuša дари доста неща, както и се трудеше за разпределяне на помощите, събрани в „Beogradski sajam“.

По време на благотворителната акция в Уб, момчетата от група „Amadeus“ дори самите бяха в опасност. Вълна от вода отнесе джипа, с който се движеха, но за щастие, камионът с храна и вода, които те дариха, успя да стигне без щети.

Съседна Македония също не остава безучастна към трагедията на хората от Сърбия и Босна и Херцеговина. Karolina Gočeva, Vlatko Stefanovski Trio, „Area“, „Nokaut“, Toni Zen и Kristina Arnaudova ще пеят на 28 май на благотворителен концерт в зала „Boris Trajkovski“ в Скопие.

Това са само част от изпълнителите, включили се в акциите за подпомагане на пострадалите. Със сигурност има още много, които по една или друга причина не са споменати в медиите.


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар