Как са изглеждали звездите, когато са записвали първите си албуми

» Любопитно

Най-големите звезди на ex-yu естрадата, чиято кариера трае и до ден днешен, са издавали своите първи сингли и албуми преди близо четири десетилетия. Гледайки обложките на тези първи сингли и албуми, можем съвсем ясно да забележим разликите от дистанцията на времето.

Lepa Brena става популярна, чак след като се сдобива с този псевдоним и престава да бъде Fahreta Jahić, поне на сцената. Оркестърът, с който добива слава, е „Slatki Greh“, в който свири и Saša Popović.

Lepa Brena и Slatki Greh

Певицата Neda Ukraden започва кариерата си доста рано. Първият й сингъл е издаден през 1974. В него Neda пее за младата майка и това естествено печели сърцата на публиката.

Neda Ukraden

Интересен факт е, че в началото на кариерата си Haris Džinović не е бил голяма звезда. Чак след няколко албума, публиката заобичва музикалната легенда.

Haris Džinović

Първият самостоятелен сингъл на Zdravko Čolić, „Sinoć nisi bila tu“, е издаден пред далечната 1972 година. Този сингъл поставя началото на бляскавата кариера на Čola. Неговият първи албум „Ti i ja“ излиза през 1975.

Zdravko Čolić

И Dragana Mirković изглеждаше по-различно на младини, а и пееше по-различно. Първата й плоча се казва „Imam dečka nemornog“ и е продадена в големия за 1984 година тираж от 160 хиляди носителя на звук.

Dragana Mirković

Рокаджията Bora Đorđević е имал няколко групи, преди да основе „Riblja čorba“ през 1978. Един от първите си сингли записва с група „Zajedno“.

Bora Đorđević

Легендата на народната музика Miroslav Ilić записва голям брой хитове още в началото на кариерата си. Първия си сингъл „Poslušajte pesmu moju“ издава през 1965, а първия албум – през 1973.

Miroslav Ilić


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар