Как тече разследването след смъртта на Šaban Šaulić и Mirsad Kerić

Как тече разследването след смъртта на Šaban Šaulić и Mirsad Kerić

Близо три месеца изминаха от тежката катастрофа, в която загинаха сръбската легенда Šaban Šaulić (67) и музикантът от бенда му – Mirsad Kerić (43). Произшествието стана рано сутринта на 17 февруари, след участие на Šaulić във „Farinda Club“ в германския град Билефелд.

Първоначално е изглеждало, че Šaban Šaulić не е пострадал тежко, тъй като сам е слязъл от колата и седнал на мантинелата. Малко след това обаче той умира в болницата, вследствие на обилен вътрешен кръвоизлив от спукана аорта. Умира и Mirsad Kerić, а третият мъж е с по-леки наранявания.

Катастрофата беше причинена от 34-годишен турчин, който е управлявал в нетрезво състояние и под въздействието на дрога, както и без свидетелство за правоуправление. Автомобилът, в който са се возили певецът и спътниците му, е ударен отзад. Ударът е бил толкова силен, че возилата са се завъртяли на 180 градуса.

Сайтът westfalen-blatt.de писа, че виновният водач, който досега беше в ареста, вече е пуснат на свобода, докато тече разследването и бъдат събрани достатъчно факти за внасяне на обвинителен акт. Засега обвинението е само причиняване на смърт на двама души по непредпазливост. Според прокурора по делото обвиняемият е доказал, че има постоянно местопребиваване и няма опасност да се укрие. Адресът му обаче не се споменава. Неговият адвокат казва, че клиентът му е получил смъртни заплахи и снимката му е била публикувана в интернет.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар