Jelena Karleuša като тема за дипломна работа

Jelena Karleuša е една от най-екстравагантните певици на сръбската естрада и често попада под светлините на прожекторите. Този път името ѝ влезе и в научните среди, и то в Хърватска, с което тя се похвали в Instagram профила си. Студентът A.Š. от Факултета по политически науки в Загреб е избрал да пише за нея в дипломната си работа. Темата на защитата му е „Дипломацията на знаменитостите в бивша Югославия: Случаят на Jelena Karleuša“ (Celebrity diplomacija na prostoru bivše države Jugoslavije: Slučaj Jelene Karleuše).

Jelena Karleuša

– Не съм писал за секс скандала (неотдавна медиите писаха за афера между певицата и футболиста Ognjen Vranješ – бел. ред). Проведох обективен анализ на съдържанието на нейните публикации в Twitter и обективно представих резултатите от гледна точка на това колко публикации има, на какви теми, колко са социално ангажираните и др. Jelena е единствената знаменитост по нашите земи, която използва социалните мрежи за тази цел – каза студентът по Киберполитика.

Това не е първият път, в който Karleuša върви ръка за ръка с образователните институции. Преди седем години нейното име влезе в тест за обща култура. Един от въпросите в приемния изпит за Философския факултет в Ниш бе: „Новият хит на Jelena Karleuša в заглавието си споменава библейските градове:“, като верният от предложените отговори беше „Содом и Гомор“.

Jelena Karleuša като тема за дипломна работа


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар