Jelena Karleuša даде кръв благотворително

Вчера Jelena Karleuša реши да даде кръв безвъзмездно и така да помогне на нуждаещите се. Имайки предвид, че сръбската поп певица има рядка кръвна група, нулева отрицателна, тя беше посрещната с въодушевление, тъй като кръвта й може да бъде използвана за спешни случаи.

Karleuša попълни формуляра прилежно и отиде за изследване на хемоглобина, сърцето и дробовете, за да потвърдят лекарите, че е абсолютно здрава, а докато й взимаха кръв, прикани и своите колеги от естрадата да направят същото.

– Апелирам към всички обществени личности и хората с добра воля да се отзоват, тъй като кръвта недостига, което в действителност не знаех. Затова им казах, че могат винаги да ме повикат, когато им е необходима моята кръвна група, която е рядка. По-добре да се даде кръв, отколкото да се участва в „леденото предизвикателство“, понеже резултатите са видими веднага. Освен това, добре е да си дарител, тъй като по този начин кръвта се обновява, а оттам се и подмладявате. Била съм малокръвна, понеже за кратък период съм подлагана два пъти на секцио и кървих доста. Тогава се наложи да ми влеят кръв два пъти – каза JK.

Jelena Karleuša даде кръв благотворително


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар