Jašar Ahmedovski: Певците си плащат за появяване по телевизията

Тази година Jašar Ahmedovski (46) отбелязва 30 години певческа кариера. Но няма намерение да празнува или да прави големи концерти. Най-големият празник според него е, когато хората го търсят, а неговите песни знаят и 15-годишните. Гордее се с това, че не се появява в медиите, но хората по улиците го познават.

Jašar Ahmedovski

– От ден на ден се гордея със себе си все повече. Като виждам в какво се превърна естрадата, какво се прави и как днес всеки пее, си казвам: „Jašare, браво на теб, че остана нормален!“. Гледам някои от старите колеги, големи певци, как правят всичко възможно да присъстват в медиите. Тъжно ми е колко са паднали.

Защо пуснахте новите си песни в Интернет, а не ги издадохте за някоя звукозаписна компания?
– Наскоро поднових сътрудничеството си с Mile Bas (Miodrag M. Ilić – б.р.), записах две негови песни и една моя. Дискографията е в криза, въобще няма смисъл да издавам албуми. Не ми трябва някой да ми изпразни джобовете, да ме употреби и да ме захвърли. Имах няколко предложения, но не! Благодаря! Поставих песните в Интернет, да пробвам. Изглежда съм постъпил правилно, тъй като хората по участията ми искат да пея и тези песни. Значи са стигнали до тях и без реклама – каза Jašar.

Дали е възможно след 30 години кариера да не мечтаете за концерт в Белград?
– Всички певци мислят само за концерти. Бих искал да пея в Белград, но не искам по този начин да лекувам комплекси. Повечето певци правят концерти в Белград за да се докажат. Имат изградени схеми за привличане на публиката. Днес не е достатъчно само да подаряваш билети – предлага се превоз, промопакети… Някои само дето не са почнали да плащат на публиката да ги слуша. Певците станаха като политиците.

Много хора смятаха, че няма да „слезете“ от телевизията, след като станахте роднини със Saša Popović. Не Ви ли е канил поне за жури на „Zvezde Granda“?
– Вече години с кума нямаме връзка. Да, така е. Днес за музика говорят и Сульо и Пульо, в телевизията гостуват всякакви. Не искам да се появявам в такава компания. Дойде време, когато не можеш да се появиш по телевизията, ако не си платиш. Има си вече ценоразписи, знае се колко струва гостуване в дадено предаване. Публиката гледа и не знае, че някои са платили дебело, за да се появят на малкия екран.

Вие не искате да плащате?
– Защо да плащам. Не съм някой комплексиран певец, жаден за слава. Оправям се. Съществувам вече 30 години и без да плащам за гостуване. Аз съм човек от друго време, когато се ценяха културата, знанията, талантът, доброто възпитание.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Jašar призна, че не говори със ŠabanJašar призна, че не говори със Šaban

    За Jašar Ahmedovski (48) мнозина казват, че е станал особняк, който страни от колегите си, и той не отрича. Например, Šaban и Jašar не си […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар